Obavijesti

News

Komentari 4

Tužitelji traže 30 dana pritvora za Navaljnog, on proziva Putina

Tužitelji  traže 30 dana  pritvora za Navaljnog, on proziva Putina
5

Navaljni je u videoporuci iz policijske stanice svoje saslušanje prozvao „najvećim stupnjem bezakonja“, pa je napao ruskog predsjednika Vladimira Putina, optužujući ga da je kazneni zakon bacio kroz prozor

VIDEO

Ruski državni tužitelji u ponedjeljak su od suda za kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog zatražili 30 dana pritvora, dan nakon što je uhićen u zračnoj luci u Moskvi pri povratku u zemlju nakon pokušaja trovanja prošlog ljeta.

Ujedinjeni narodi i zapadne države pozvale su ruske vlasti da odmah oslobode čelnika opozicije, a dio zemalja pozvao je na nove sankcije Rusiji.

Moskva im je odgovorila da se bave svojim poslovima. 

A view shows a police station where detained Russian opposition leader Navalny is being held, in Khimki

Navaljni je u videoporuci iz policijske stanice svoje saslušanje prozvao „najvećim stupnjem bezakonja“, pa je napao ruskog predsjednika Vladimira Putina, optužujući ga da je kazneni zakon bacio kroz prozor.

Kremlj bi kasnije u ponedjeljak trebao komentirati slučaj Navaljnog.

Oko 200 njegovih pobornika okupilo se u ponedjeljak ispred policijske stanice, na temperaturi od -18 stupnjeva, tražeći njegovo oslobađanje, prenosi agencija Reuters. 

Uhićenje Navaljnog naredila je moskovska zatvorska služba jer je prekršio uvjetnu kaznu koja mu je izrečena u slučaju pronevjere za koji disident tvrdi da je namješten.

Russian opposition leader Alexei Navalny attends a court hearing in Khimki

Sud u Moskvi mogao bi u ponedjeljak odrediti privremeni pritvor Navaljnom dok drugi sud ne odluči hoće li 3,5 godina uvjetne kazne biti pretvoreno u zatvorsku kaznu. 

Četiri maskirana policajca uhitila su Navaljnog pri provjeri putovnica u nedjelju navečer u zračnoj luci Šeremetjevo u Moskvi pri njegovom povratku iz Njemačke gdje je bio prebačen na liječenje nakon pokušaja trovanja novičokom u Rusiji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina