To je to što me zanima!

Ne dirajte ju: U Jadranu se pojavila smrtonosna meduza

Živi na površini mora, doseže veličinu od 28 do 30 centimetara, a čovjeku može dodirom nanositi strašnu bol, točnije ubodom izaziva jaku bol, a može dovesti i do srčanog udara
Vidi originalni članak

Portugalska galija, odnosno portugalska lađica koja spada u skupinu žarnjaka, ali zapravo nije meduza, pojavila se posljednjih tjedana na talijanskoj obali Jadranskog mora, između gradova Pescare i Barija, piše Glas Istre. 

Ova životinja je smrtonosna, a zbog svog izgleda privlači pažnju kupača, pogotovo onih mlađih.

Vijesti Smrtonosna meduza ubila ženu u moru na Sardiniji

- Živi na površini mora, doseže veličinu od 28 do 30 centimetara, a čovjeku može dodirom nanositi strašnu bol, točnije ubodom izaziva jaku bol, a može dovesti i do srčanog udara i posljedično smrt - piše Glas Istre.

Talijanski mediji prenose kako je opasna portugalska lađica, znanstvenog imena Physalia physalis, tropska morska vrsta, koja može biti i smrtonosna, a zbog čega su stručnjaci odmah upozorili ljude da se udalje čim je vide. U Italiji je prije par godina zabilježen i smrtni slučaj kada je preminula žena koja je dirala tu životinju.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Dalibor0704 25.09.2018.

    To što je balon iznad površine mora do 30 cm, nije bitno. Krakovi ispod površine su 4-5 metara u dužinu. Sve što dotakne balon ili krakove postaje smrtonosno, držite se podalje.

  • Old Kresoje 24.09.2018.

    Šta je bolje, da vam meduza dođe ili penzija ne dođe?

  • charles_bronson 24.09.2018.

    Ja bih je prvo nogom u glavu, pa onda jedan mae-geri i na kraju gušenje da mora tapkati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare