To je to što me zanima!

Ne može: Ustavni sud 'srušio' referendum o 'outsourcingu'

Ustavni sud utvrdio je u srijedu da referendumsko pitanje o tzv. 'outsourcingu' nije u skladu s Ustavom, te o tom pitanju nije dopušteno raspisivanje referenduma
Vidi originalni članak

Ustavni sud utvrdio je da referendumsko pitanje o takozvanom 'outsourcingu' nije u skladu s Ustavom te o njemu nije dopušteno raspisivanje referenduma. 

Sud nije ulazio u pitanja svrhovitosti i prikladnosti mogućih različitih oblika mjera izdvajanja pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru, javlja HRT

Ustavni je sud utvrdio da su Sabor i Vlada ovlašteni provesti mjere izdvajanja pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru, u bilo koje vrijeme i bez ikakvih posebnih uvjeta koji bi proizlazili iz Ustava.  Pritom se, dakako, mora poštovati demokratska procedura i vladavina prava.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • urar 09.04.2015.

    outsourcingu je na mala vrata ušao u poreznu upravu, wc su u katastrofalnom stanju čiste ih svako par dana... a iste wc-e koriste klijenti i zaposlenici..

  • 08.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • optimistika 08.04.2015.

    Outsorcing hitno provesti u Vladi pa da vidimo jel smo svi isti u Državi koju smo stvarali kao da nam bude bolje ,a svi nas lagano peglaju, naši , stranci ,ma kom se oče.

Komentiraj...
Vidi sve komentare