To je to što me zanima!

'Ne natječem se za fotelju, ima mladih koji mogu biti ministri'

Bivši predsjednik naglasio je kako nakon odlaska s te funkcije nije htio privilegije, a ostankom u politici želi provesti reforme koje će forsirati kao parlamentarna stranka
Vidi originalni članak

Čelnik stranke Naprijed Hrvatska i bivši predsjednik države Ivo Josipović rekao je kako obje velike stranke nisu spremne na ozbiljne reforme ni na one promjene koje su u društvu nužne. 

- Uzalud vam porezna reforma, uzalud vam bilo kakvi zakoni, ako niste spremni promijeniti temelje društva, u koje je mogli bismo zapravo reći, ugrađena i pogreška - rekao je Josipović za Novu TV.

Njegova koalicija u kojoj je i Radimir Čačić Hrvatsku vidi kao podijeljenu na pet do osam regija.

- Zagreb je isto tako spreman dobiti više novca i više ovlasti, između ostalog, kao i Istra, kao i Slavonija i kao Dalmacija. Regijama bih dao da upravljaju svojim teritorijalnim ustrojem, da upravljaju gospodarstvom, da upravljaju prostornim planiranjem, ali u isto vrijeme, kao što sam o tom već govorio, Vlada mora imati jake mehanizme pa i uz kontrolu Ustavnog suda, da intervenira kad je opći državni interes u pitanju - kaže Josipović.

Naveo je kako je u njihovom programu i reforma glomazne javne uprave te da je tu riječ o postupnom procesu čiji primarni cilj nije otpuštanje ljude već transformacija uprave.

O postizbornim koalicijama Josipović je rekao da su skloniji ljevici te da su svjetonazorski različiti od HDZ-a unatoč tome što je Radimir Čačić rekao da može i s jednim i s drugima. 

-  Spremni smo biti i u oporbi, radije nego u vlasti koja je nespremna - rekao je Josipović dodavši da se ne natječe za ministarsko mjesto te da ima puno mladih i uspješnih ljudi u stranci koji mogu biti na ministarskoj poziciji. 

Bivši predsjednik naglasio je kako nakon odlaska s te funkcije nije htio nikakve privilegije, a svojim ostankom u politici želi provesti važne reforme koje će forsirati kao parlamentarna stranka. 

Idi na 24sata

Komentari 106

  • Pro patria parati 16.10.2015.

    Ne, ne natječeš se za fotelju! Natječeš se za ašov i lopatu!

  • jami089 16.10.2015.

    Ko da je na tabletama za spavanje.Takav je bil i kao predsjednik.

  • jozabroz 16.10.2015.

    mladi ministri a ti bi im bio sef,,)))))))))))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare