To je to što me zanima!

''Ne opstruiram Brkića, izbor ministra branitelja je proces''

U svakoj demokraciji je bitno da ima više kandidata pa da izaberemo najkvalitetnijeg, rekao je premijer Tihomir Orešković i dodao kako će se ime ministra znati za nekoliko dana
Vidi originalni članak

Premijer Tihomir Orešković u razgovoru za Dnevnik HRT-a ocijenio je prijedlog proračuna za 2016. godinu kvalitetnim. 

- Dug je bio glavni izazov, tu nam je cilj stabilizirati pa smanjiti. Treće je deficit, i sad je ispod 3 posto. Usto, želimo smanjiti nezaposlenost ispod 16 posto - rekao je. 

Na pitanje koje reforme smatra najvažnijima, naveo je zdravstveni sustav i upravu.  

Osvrnuo se i na najavu o rezanju socijalnih naknada. 

- To je svugdje u svijetu, to je jedan standard. Nije mi logično da iste beneficije imaju bogataši i oni na rubu egzistencije. Pomoć će dobiti oni koji je trebaju - naglasio je. 

Komentirao je i HDZ-ovog kandidata za ministra branitelja Milijana Brkića.

- Ne bih rekao da opstruiram Brkića, to je proces, našao sam se s njime, ali u svakoj demokraciji je bitno da ima više kandidata pa da najkvalitetnijeg izaberemo. Ne znam je li to nekome predugo, bitno je ako želimo najkvalitetnije i vremena odvojiti. Što prije ćete saznati tko će biti ministar, unutar par dana - rekao je premijer. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • svanuće 11.03.2016.

    Sve smo bliže sveopćem rasulu i propasti , to nam je sreća koju nam donose domoljubi , sramota .

  • vihor 2016 11.03.2016.

    oreskovic mislis da nas pravis ludim ,ne znamo mi zasto si ti postavio vise ljudi ,oduvlacis ,samo zato sto vam most veze uzde ,i ne mozete mrduti ,daj mijesec dana ne mozes dati ostavku lozancica ,od branitelja pravis cirkus ,imam ja baku ,bila je ratu ,41,ako nemate sta protiv prijavicu ,je ima godina blizu 100,ali jos moze vam biti ministrica,branitelja,,

  • mariocalabrese 11.03.2016.

    ja ja izbor za ministra muljatora , plagijatora i kriminalca kje je izdrkal tkz. rat se kod nas naziva proces, isi Hurac kao i Tudjmanova pretvorba citaj kada jé on i njegova ekipa pretvarali drustveno u svoje. Pas mater pa to su dvije najvece pllacke pljacke iza kojih stoji Tudjmanov kradeze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare