To je to što me zanima!

'Ne tražimo novac. Trebamo hranu jer su nam djeca gladna'

Žive u kući bez prozora. Otac Klaudio je invalid, majka Jasmina je nezaposlena. Imaju četvero djece i na tjedan mogu kupiti samo dva kruha. Mole za pomoć
Vidi originalni članak

Mi ne tražimo novac. Potrebna nam je hrana. Unatoč sramoti da se čuje za nas, sada smo pred zidom i zbog djece javno molimo dobre ljude da nam pomognu jer preživljavamo od danas do sutra.

Molećivo su gotovo uglas zavapili očajni supružnici Klaudio Kesner (39) i Jasmina Nikifor (37) dok ih širom otvorenih očiju nijemo promatraju njihova djeca, dvije kćeri i dva sina, koja su doslovno gladna.

- Mi ne možemo i ne znamo kako dalje. Sada su nas ukopale nove školske knjige, da ne spominjemo odjeću i obuću za školu. Tu su i drva za ogrjev jer stiže zima, a trošni prozori i vrata propuštaju pa puše na sve strane - očajni su Klaudio i Jasmina. 

Djevojčica Anabella (2) nedavno se vratila iz riječke bolnice u kojoj je završila s teškim opeklinama ruku i prsišta i svakih nekoliko dana mora u 100-tinjak kilometara udaljenu Rijeku na previjanje. Francesco-Leo (6) živahni je prvašić, a Patrik (15) krenuo je u osmi razred osnovne. Kćer Valentina, koja je jedva napunila 18, prošlog je tjedna rodila zdravu djevojčicu. Klaudio, glava obitelji, je 20 godina nakon nagnječenja mozga u teškoj prometnoj nesreći stopostotni invalid i prima 350 kuna naknade. Jasmina ne uspijeva nigdje naći posao.

Primaju socijalnu pomoć od 813 kuna i dječji dodatak od oko 1400. Nakon što podmire sve obveze u trošnoj kući, koja je u vlasništvu općine Oprtalj, a u kojoj žive tri godine, ne ostaje im dovoljno za život i više ne mogu spajati kraj s krajem.

Obitelj Klaudija i Jasmine živi na adresi: Orlići 61, 52428 Oprtalj, telefon: 091/526-2543

Idi na 24sata

Komentari 634

  • JasamTektolikodasezna 01.10.2014.

    bez komentara sam na ovako nešto ...

  • EditaJardas Štedul 01.10.2014.

    Ja imam samo jedno dijete jer , ma šta neko mislio o tome , nemam uvjeta da si priuštim luksuz pa da imam još djece : Nije mi jasno zašto ljudi imaju petero kad nemaju uvjete ni za jedno !

  • ben hur panonius 30.09.2014.

    pravo u vjeru u bolje sutra ima svatko,ako se trebaju rađati samo Todorići i slični zaboravimo ovu priču

Komentiraj...
Vidi sve komentare