To je to što me zanima!

'Ne želim da riječi mojeg odvjetnika uđu u zapisnik'

Bojan Gudurić je na suđenju u Zagrebu rekao da je nezadovoljan svojim odvjetnikom i predložio da u zapisnik ne uđe ništa što njegov branitelj kaže
Vidi originalni članak

Sutkinja Ivana Kršul je odlučila u srijedu kako Zorana Pilipovića, prvog branitelja Roberta Matanića te Sretena Jocića neće ispitati kao svjedoke u postupku protiv optuženih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Sutkinja smatra kako Pilipović nema bitna saznanja za postupak, a Jocić je optužen u Beogradu kao organizator skupine i naručitelj likvidacije pa ne može svjedočiti u istom postupku. Sutkinja je također odbila da se iz spisa izdvoji iskaz Roberta Matanića koji je on dao u istrazi. Tada je tvrdio u iskazu da su ga policajac Tihomir Kralj, ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan i glavni državni tajnik Mladen Bajić izigrali i nisu mu dali status krunskog svjedoka koji su mu obećali.
- Utvrđeno je da je Matanić sam inzistirao na dobivanju statusa krunskog svjedoka, što je vidljivo iz njegova pisma i iskaza njegova odvjetnika Zvonimira Zebeca. No za to očito nije bilo zakonske osnove - rekla je sutkinja te dodala kako se zbog toga kao svjedoci neće svjedočiti Kralj, Cvitan i Bajić. Kada je suđenje već bilo gotovo ustao je petooptuženi Bojan Gudurić i rekao kako zbog nesporazuma s odvjetnikom nije na prethodnom ročištu iznio dokazne prijedloge.
- Predlažem sudu da ništa što moj branitelj govori ne ulazi u zapisnik - rekao je Gudurić. Sutkinja Kršul mu je zatim rekla da to nije dokazni prijedlog te kako je sam mogao birati odvjetnika.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nogometas05 17.03.2010.

    Guilty as charge!

  • 17.03.2010.

    opet cirkus koji se placa nasim novcem... muka mi je vise od tih \"sudjenja stoljeca\" !

  • 17.03.2010.

    opet cirkus koji se placa nasim novcem... muka mi je vise od tih \"sudjenja stoljeca\" !

Komentiraj...
Vidi sve komentare