To je to što me zanima!

'Ne želimo Stepinca za sveca': Nikolić putuje kod pape Franje

Glavna tema posjeta bit će formiranje mješovitog povjerenstva Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Rimokatoličke crkve s ciljem razmatranja povijesnih činjenica
Vidi originalni članak

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić otputovat će u petak 11. rujna u Vatikan kako bi s papom Franjom razgovarao o proglašenju kardinala Alojzija Stepinca svetim

Glavna tema bit će formiranje mješovitog povjerenstva Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Rimokatoličke crkve s ciljem razmatranja povijesnih činjenica iz Drugog svjetskog rata tj. uloge Alojzija Stepinca u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Srbija kao i SPC ne slažu se s najavljenim proglašenjem Stepinca svetim. Smatraju da je u doba ustaškog režima u NDH imao kontroverznu ulogu. 

Nikolić će s Papom razgovarati i o izbjegličkoj krizi te problemima u pregovorima s Kosovom. 

Srbijanski predsjednik, inače, u prvi je posjet Vatikanu krenuo 17. travnja, ali do tamo nije stegao zbog incidenta u zrakoplovu. Prema službenim informacijama, avion se morao vratiti u Beograd nakon što je stjuardesa prolila kavu po instrumentima u pilotskoj kabini uslijed čega je došlo do aktiviranja sustava za slijetanje. 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Imota71 12.09.2015.

    Braćo moja, Nemate vi pojma koji lobi četnici u svjetu imaju! To smo vidili na našem Mimohodu Koje nam došao od starih priatelja..Jedno Moramo četnicima priznati.. Vanjska Doplomacija im je pedigree.

  • sOliver 11.09.2015.

    dosad im je vatikan bio ustasko gnezdo ....

  • tmendas 11.09.2015.

    Nije on vaš svetac nego naš svetac. A tko si uopće ti da sudiš tko će što biti,ti si nitko i ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare