To je to što me zanima!

Neće vladati sam: Kim Jong Unu pomagat će tetak i vojska

Novi vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong Un, vlast u Sjevernoj Koreji će dijeliti s mužem svoje tete - Jang Song Taekom i vojskom. Opasnosti za državni udar ipak nema...
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja prebacuje se na kolektivnu vladavinu nakon smrti diktatora Kim Jong Ila. Na čelu zemlje, uz Kim Jong Una bit će i njegov  tetak Jang Song Taek i vojska.

Izvor blizak Pjongjangu i Pekingu otkrio je za Reuters kako je vojska, koja pokušava razviti nuklearni arsenal, prisegnula na vjernost novom vođi, koji se našao na čelu obitelji koja zemljom vlada od osnivanja nakon Drugog svjetskog rata. Nakon Kim Jong Ila i njegova oca Kim Il Sunga, koji su bili moćni, autoritarni vladari, zemlju će voditi grupa ljudi. 

Izvor je rekao kako ne postoji mogućnost da vojska pokrene državni udar iako su Korejci na dan smrti Kom Jong Ila izvršili raketni test. To su napravili kako bi pokazali da imaju mogućnost braniti se. U skoroj budućnosti slični testovi će se provoditi samo ako budu isprovocirani od strane SAD-a ili Južne Koreje.

Svima koji će se naći na vlasti ovakav režim odgovara. Njihovo preživljavanje i opstanak neraskidivo su vezani za ostanak režima, rekao je Ralph Cossa, predsjednik američkog Pacifičkog foruma CSIS.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • BORISARAMBAI 21.12.2011.

    Stari mu je 800000 dolara godišnje trošio na konjak,valjda će ovaj s ujakom bar milju pocugati,samo nedaj bože da kojem jetra strada,zabranit će onda svima da piju

  • nistfiftyfifty 21.12.2011.

    ovaj buco izgleda kao oni iz kung fu filmova koje popu*e batine .. ovaj netreba nuklearku taj ima ruke ko meded ;0)

  • timica2 21.12.2011.

    Cijela obitelj je na vlasti,doduše teta još nema funkciju.Ne znam zašto me to podsjeća na jedan naš prelijepi grad.????????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare