To je to što me zanima!

'Nećemo podržati proračun ako ne povećaju plaće učiteljima'

Ministar financija Zdravko Marić jučer je predstavio nacrt prijedloga državnog proračuna za 2020. HNS-ovci su vrlo nezadovoljni. Tvrde da dvoje njihovih ministara neće dići ruke za ovakav prijedlog proračuna
Vidi originalni članak

HNS-ovi ministri smatraju da je prezentacije Zdravka Marića, koji je jučer predstavio nacrt prijedloga državnog proračuna za 2020., jasno da u planirani budžet Ministarstva znanosti i obrazovanja za iduću godinu nisu ukalkulirani zahtjevi učitelja, koji traže da im se plaće povećaju za 6,11 posto povećanjem koeficijenata složenosti njihovih poslova, piše Jutarnji list.

 - Budući da u vezi s tim pitanjem nema političkog dogovora, HNS neće podržati takav proračun za 2020. HNS predlaže da se prijedlog proračuna odgodi za sljedeću Vladinu sjednicu. HNS i dalje inzistira na dijalogu s učiteljima i pronalasku rješenja za pravednije učiteljske plaće. Državni proračun koji to ne predviđa HNS neće podržati - poručili su iz HNS-a.

DIVJAK O ŠTRAJKU: 'Pozivam aktere da izađu iz interesnih i stranačkih rovova'

Tvrde da je to službeno stajalište stranke. Ipak, nastavit će  razgovore s partnerima te da 'vjeruju da će do iduće Vladine sjednice pronaći razumno rješenje'

Mi smo ušli u Vladu s HDZ-om iz više razloga, jedan je politička stabilnost zemlje, a drugi, HNS-u najvažniji, bio je provedba kurikularne reforme. Došli smo gotovo do kraja unatoč svim teškoćama koje smo imali. U našem dogovorenom programu za provedbu kurikularne reforme jasno stoji i poboljšanje materijalnog statusa učitelja. To piše i u strategiji koja je izglasana u Saboru. Dakle, za taj zahtjev HDZ zna od prvog dana, a to govorim zato da ne ispadne da mi sada ucjenjujemo uoči izbora - kaže sugovornik Jutarnjeg lista iz vrha HNS-a. Dodaje da bi kompenzacijske mjere koje predlažu državni proračun na godišnjoj razini stajale 160 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • 30.10.2019.

    Ne morate podržati, slobodno. Ali onda ćete proći kao most, odbačeni i zaboravljeni od svih, jer kao stranka ste nula, beskičmenjaci, ulizice i foteljaši koji svoj politički put stvarete tako što živite u simbiozi kao parazit na tijelu plavetnog kita, afričkog slona i velike bijele psine.

  • EUROPE5 27.10.2019.

    Anemična stranka uhljeba- hns.

  • MarijanGrdašić 27.10.2019.

    Ukoliko vjerujete u To tada ste naivni. HNS je interesna stranka kao i ostatak klateži u Saboru. Kao interesna stranka ZNAJU da nakon IZBORA nemaju šansi te da ih niti najdrogiranija stranka neće uzeti u KOALICIJU možda Živi zid ili Most ... lista gubitnika. Fotelje i vlast su slatke i svakako neće dopustiti gubitak mekih fotelja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare