To je to što me zanima!

Nedavno ste kupili 'svinjsko suho meso'? Povlači se s polica!

Zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes s tržišta se povlači proizvod "suho svinjsko meso" (vratina u mrežici, plećka, kračica, buncek, glava, carsko meso, rep, nogice i kosti", proizvođača iz Murtera
Vidi originalni članak

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak da se zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes povlači proizvod "Suho svinjsko meso" (vratina u mrežici, plećka, kračica, buncek, glava, carsko meso, rep, nogice i kosti", proizvođača iz Murtera.

"Suho svinjsko meso" koje se povlači s tržišta ima LOT 081120SSM, najbolje upotrijebiti do 23.12.2020. 

ZA MESOLJUPCE Znate li razliku između pancete i špeka? Hrvati jedu četiri vrste

Proizvođač je murterska tvrtka ŠIKIĆ j.d.o.o., iz Murtera, a stavlja ga na tržište AS 5 j.d.o.o. iz Šibenika te Mini klaonica Petrović, Pakovo selo,  Drniš.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 20.11.2020.

    Jesu li i te svinje zaklane u Hondurasu.Kao što je bilo u vijestima jučer.  Papiri su čudna stvar u HR,a žigovi još čudniji, ali to spada u  velike tajne malih ljudi u resoru poljoprivrede. Kriminal je folklor. Kao i dijeljenje novca po principu najbrži prst, tko prvi donese dokumente, koji je političar moćniji,... Znam, treba strpljenja, jednog dana će i poljoprivrednici doći na red,.... Sad su daleko iza onih koji su vodili ili vode resore, lokalnih političara.... Kako stvari stoje, prije ćemo u trgovini  naći buncek proizveden u Teheranu nego u Piškorevcu.

  • ponosna slavonija 19.11.2020.

    Tko zna koliko puta je meso odmrzavano, kupuju crkotine ko zna gdje i onda se čude kako meso nije ispravno.

  • toma789 19.11.2020.

    i onda vele da kupuješ domaće... da...

Komentiraj...
Vidi sve komentare