To je to što me zanima!

'Nedopustivo je miješanje Hrvatske u srpsko pravosuđe'

Glavni srpski tužitelj Vladimir Vukčević kaže kako mu nisu jasni pritisci od strane hrvatskih dužnosnika na srpsko pravosuđe koji traže procesuiranje Šešelja
Vidi originalni članak

Povodom komentara hrvatskih dužnosnika na puštanje na privremenu slobodu Vojislava Šešelja, glavni srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže kako mu nisu jasni pritisci od strane hrvatskih dužnosnika na srpsko pravosuđe koji traže procesuiranje Šešelja.

- Meni je neshvatljiva motivacija za takve izjave. Bez obzira na sve, takvo ponašanje je neprihvatljivo. Zamislite da oni određuju na kojoj razini će Tužiteljstvo goniti počinitelje kaznenih djela ratnog zločina... To je delikatna materija, a ovdje je prisutno nerazumijevanje kompleksnosti materije - rekao je Vukčević dodajući kako s hrvatskim Državnim odvjetništvom već deset godina ima odličnu suradnju "svakodnevno komuniciramo, razmjenjujemo more informacija i tu je postignut određeni uspjeh".

Istaknuo je kako neće nitko sa strane određivati, "posebice ne predstavnici izvršne vlasti druge države koga će Tužiteljstvo goniti".

- Naš posao je goniti sve one za koje postoje dokazi da su na bilo koji način sudjelovali u ratnim zločinima. Mi to već radimo, već smo stavili naredbu za provođenja istrage protiv jednog generala - rekao je Vukčević i pojasnio kako srpsko tužiteljstvo nije vodilo istrage na visokoj razini "jer je to bilo u nadležnosti Haaškog tribunala".

- Haag je preuzeo goniti srednju i visoku razinu i nismo se mogli miješati u rad Haaškog tribunala, a kada je to prestalo, mi smo počeli raditi - zaključio je Vukčević.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • veljko tesla 18.11.2014.

    Seselja netreba vracati u Hag,nego ga treba zatvoriti u zoloski vrt u kavez zajedno s majmunima...tamo i pripada

  • VLA 18.11.2014.

    TAKO JE, pometite prvo ispred vasih vrata,vratite se malo u istoriju, pardon povijest od dogadjaja u Marselju pa dalje!!!

  • SAINT 18.11.2014.

    Kada svate pojedinci da je sve to ista bagra u Srbiji bit će nam puno bolje .

Komentiraj...
Vidi sve komentare