To je to što me zanima!

Neizvjesni izbori: Optuženička bojna u bitki za grad Varaždin

Čehoka, kojega terete da je pogodovao Patafti i oštetio grad za 50 milijuna kuna, Varaždinci ipak podržavaju u anketama te je ozbiljna konkurencija kandidatima SDP-a i HDZ-a
Vidi originalni članak

Bivši gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, dogradonačelnik Zlatko Horvat i poduzetnik Davor Patafta imaju zajedničke dvije stvari.

Prva je da ih sve Uskok tereti da su nanijeli višemilijunsku štetu Gradu Varaždinu. Druga je da će sudjelovati u natjecanju na lokalnim izborima kako bi vodili isti taj Varaždin.

U Varaždinu je u petak predstavljena Liga za Varaždin čiji članovi su poručili da im je cilj otvaranje radnih mjesta i punjenje proračuna kako bi dignuli standard. Vodi je Vlado Sevšek, odvjetnik Čehoka, a među osnivačima su Davor Patafta i Zlatko Horvat. Novinari lokalnih medija pitali su Pataftu je li mu otežavajuće što ima optužnicu da je oštetio Grad. Rekao je da ne.

- Građane više zanima razvoj grada i od čega će živjeti, a ne samo da se priča o kaznenim postupcima gdje svatko svakoga može tužiti - rekao je.

Navodno Ligi za Varaždin pomaže i Ratko Maček, glasnogovornik vlade Ive Sanadera.

Ivan Čehok još nije službeno istaknuo kandidaturu za gradonačelnika i svoju zasebnu nezavisnu listu, ali nam je ranije rekao da ga građani podržavaju i traže kandidaturu. Čehok je optužen da je pogodovao Patafti i oštetio proračun za gotovo 50 milijuna kuna. U drugoj optužnici je i Zlatko Horvat s Čehokom zbog pogodovanja tvrtki Zagorje tehnobeton. Procesi nisu završeni. Čehok je, po anketama, najozbiljniji protukandidat Alenu Kišiću (SDP-HNS) i Damiru Habijanu (HDZ).     

Niz uglednih imena i moguća koalicija  s Ivanom Čehokom

Osnivači Lige za Varaždin su, uz Pataftu i Horvata, i nogometni trener Branko Ivanković, bivši glasnogovorik Vlade Zlatko Mehun te još niz poduzetnika, profesora, odvjetnika i liječnika.

Ivan Čehok nije u tom društvu, nego će na izbore ići samostalno kao kandidat. Politički kuloari u Varaždinu predviđaju da bi u slučaju Čehokove pobjede upravo Liga za Varaždin mogla ići u koaliciju s njim i osigurati mu većinu u gradskom vijeću. Varaždin je tako jedan od gradova s vrlo neizvjesnim izborima.     

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mpla 19.04.2017.

    Koja usrana država i pravosuđe, kradi, budi lopov, i postat ces gradonacelnik, vode se kazneni postupci protiv cehoka i on se smije kandidirat, sramota! A koja ekipa, čehok, horvat, patafta, maček, neznaš koji je veći muljator ali jedno se zna, a to da im je ivo sanader mentor

  • Lala1808 10.04.2017.

    ako će glasati za ove onda su stvarno ovce bolje nisu ni zaslužili

  • 10.04.2017.

    Samo još Čačić nedostaje..

Komentiraj...
Vidi sve komentare