To je to što me zanima!

'Neka se Bandić primi posla i vidi kakvo je stanje u školama'

Problem je i potres u Zagrebu koji je ostavio neke škole i vrtiće neupotrebljivima za korištenje. Ministrica Divjak kaže da je to na gradonačelniku Milandu Bandiću
Vidi originalni članak

Ministrica Blaženka Divjak izjavila je kako vjeruje da će se do 11. svibnja djeca vratiti u školu, naravno sve o ovisno uputama epidemiologa, piše Dnevnik.hr

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je njihov prijedlog i dat će upute, a na nama je da ih se dobro pridržavamo - izjavila je Divjak te dodala kako svi moramo korak po korak osigurati uvjete i kad ih osiguramo neće biti upitno da su škole sigurne. 

- Razredna nastava znači da učiteljica radi svoju normu kao do sada i ima jednak broj učenika i ne izvodi nastavu na daljinu, to netko drugi radi - odgovorila je Divjak na pitanje kako očekuje da se učitelji postave u situaciji ako deset učenika jednog razreda dođe u školu, a drugih deset ostane doma. 

Problem je i potres u Zagrebu koji je ostavio neke škole i vrtiće neupotrebljivima za korištenje. Ministrica Divjak kaže da je to na gradonačelniku Milanu Bandiću

PREMIJER PLENKOVIĆ: 'Krećemo s popuštanjem mjera za pet dana, sve ide u tri faze'

- Umjesto da se sije panika i šalju se neka pisma koja su nepotrebna treba napraviti plan kako će se učenici vratiti. Dobit će jasne upute, ali osnivač osigurava infrastrukturu. Ako postoji potreba da se iz oštećenih osnovnih škola učenici presele u srednje - neka. Gradonačelnik se treba primiti posla i razmisliti o uvjetima u školi, a ne slati neka pisma - rekla je Divjak te dodala da će se državna matura održati u lipnju. 

- Plan je da se matura održi od 8. lipnja do 29. lipnja, imamo mogućnost da su škole prazne, a i inače kad se pisala matura učenici su bili udaljeni jedni od drugih. Uvjeti se osiguravaju i matura znači završno za završne razrede. Drugo polugodište ne ulazi u maturu - kazala je Divjak.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 25.04.2020.

    Ostavka svi, najpoštenije.

  • Selo_malo 24.04.2020.

    A da se lijepo, kao u partizanima, nastava odvija u prirodi. Isto vrijedi i za vrtiće. Djeca i učitelji/odgajatelji, bili bi na friškom zraku, ventilirali pluča, bez Covida 19, svi bi bili sretni...I svima da se zaključi iz svega 5. Jer, budimo realni, ova školska godina je evidentno propala. Čemu sada sve dodatno traumatizirati i maltretirati. Do rujna će se sanirati oštećenja škola i vrtića i svi zadovoljni. Ako ćemo realno, bez obzira na sve, ali Bandić za potrese stvarno ne treba snositi odgovornost!

  • Dalibor0704 24.04.2020.

    Ne treba nam školstvo, škole, fakulteti, obrazovanje. Vidite do kuda je dogurao polupismeni gradonačelnik, sa foteljama skupljim od višegodišnje učiteljske plaće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare