To je to što me zanima!

Neki su uginuli, a većina njih ozdravlja i traži 'svog čovjeka'

Udruga Snoopy spasila je čak 36 pasa iz međimurskih romskih naselja...Životinje su živjele u teškim uvjetima i hitno im je trebala pomoć. Sada ih maze i paze
Vidi originalni članak

Čak 30 pasa, pet kujica i 25 štenaca, iz međimurskih romskih naselja smješteni su u topli dom, pulsku udrugu za zaštitu životinja Snoopy, a još njih 6 je, nažalost, zbog bolesti izgubilo bitku za život.

Volonterka Nevena Lukić kazala je da su u romska naselja pulski volonteri otišli po desetak pasa, ali su se, vidjevši u kakvom se stanju i ostali nalaze, odlučili uzeti njih 36. Spasili su ih od sigurne smrti i raznih bolesti, ali neki štenci su ipak bili preslabi za život.

- Sad ide na bolje. Psi primaju infuziju i antibiotike jer su došli bolesni. Imali su šugu i to ih je jako svrbjelo, pa su stalno cvilili. Životinje su živjele u teškim uvjetima i hitno im je trebala pomoć. Nismo mogle ostaviti kujice sa štencima jer bi to bila sigurna smrt. Sad ih mazimo i pazimo, a svi psi nam to vraćaju neizmjernom ljubavi i željom da ozdrave. Voljeli bismo da im nakon mjesec dana, kad se potpuno oporave, pružimo pravi dom, jer im treba njihov čovjek koji će ih voljeti - kazala je Nevena. 

Udruga skrbi još o 50-ak pasa, a jedan od njih stigao je u udrugu jer su ga nakon 11 godina napustili jer su, kako kažu volonteri, odlučili da im pseća kućica smeta pri gradnji parkirališta za turiste.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Prepelita 09.01.2016.

    Ne znam kako komentirati, a da ne dobijem ono poznato "poštovani". Cigan je CIGAN u doslovnom smislu te riječi, dakle, sve negativno. to je smeće koje živi na račun drugih ljudi, kote se kao štakori (a i oni su mi draži od njih) i sisaju lovu koju nisu ničim zaslužili. Ne bih da se opet spominje Hitler, ali da je on živ, nema cigića, nema smrd...ih "izbjeglica", sve bi to gorilo kako bi i trebalo biti.

  • Uni 09.01.2016.

    Ljudima koji nemaju uvjete za drzanje zivotinja, treba zabraniti drzanje zivotinja.

  • Postak 09.01.2016.

    svaki pas traži svog sponzora

Komentiraj...
Vidi sve komentare