To je to što me zanima!

Nema bijega od Velikog brata: Moskva koristi kamere za prepoznavanje lica za novačenje

Moskovski Ured za informacijske tehnologije objavio je 2017. da je više od 3000 nadzornih kamera u gradu povezano sa sustavom za prepoznavanje lica.
Vidi originalni članak

Moskovske vlasti koriste sustav za prepoznavanje lica kako bi ušle u trag muškarcima u dobi za vojnu službu, objavio je u utorak TASS, pozivajući se na glavnog gradskog dužnosnika za novačenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je prošli tjedan zakon koji uvodi strože restrikcije za one koji izbjegavaju novačenje i predviđa slanje poziva u vojsku elektroničkim putem umjesto osobne dostave.

ZAPOVJEDNICI RUSKOG WAGNERA: 'Curici od pet godina pucao sam u glavu. Vrištala je. Ubijali smo ih sve redom: djecu, žene, stare'

To će otežati tisućama muškaraca u dobi od 18 do 27 godina koji svakog proljeća i jeseni pokušavaju izbjeći službenike koji ih zovu na odsluženje obveznog vojnog roka ili u rat u Ukrajini u sklopu mobilizacije proglašene prošle godine.

"Kako bi se utvrdilo prebivalište novaka, u Moskvi se koristi sustave za video nadzor", rekao je glavni gradski dužnosnik za novačenje Maxim Loktev za TASS.

IZ MINUTE U MINUTU Šef NATO-a pozvao saveznike da daju još više oružja za Ukrajinu: 5 dronova oboreno u Zaporožju

Moskovski Ured za informacijske tehnologije objavio je 2017. da je više od 3000 nadzornih kamera u gradu povezano sa sustavom za prepoznavanje lica.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

NEDALEKO OD KALINJINGRADA Poljska održala vojne vježbe nekoliko km od Rusije: ‘Želimo obeshrabriti ruski napad’

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Aurora2 20.04.2023.

    Uskoro bi se mogao sresti pljutine sa svojim predhodnikom hitlerom tamo u nekom  od krugova pakla ,a  mnogi državnici su te prije ovoga  i cijenili te poštivali ,a neki čak i voljeli

  • Mir-ko 20.04.2023.

    Ne prikazujete kako se djeca love po ukrajuni, prebijaju ih na ulici i salju direktno u rat bez obuke.

  • njet njet 18.04.2023.

    moskva koristi kamere?!?! bas cudno, a bas bi lijepo bilo vidjeti koriste li ih englezi npr. cuo sam da u londonu i new yorku ne postoji niti jedna jedina kamera kojom predstavnici sjedinjenih korporativnih drzava prepoznavaju lica. ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare