Obavijesti

News

Komentari 447

Šef NATO-a pozvao saveznike da daju još više oružja za Ukrajinu: 5 dronova oboreno u Zaporožju

Šef NATO-a pozvao saveznike da daju još više oružja za Ukrajinu: 5 dronova oboreno u Zaporožju

Ušli smo u 419. dan rata u Ukrajini koji je, po najavama Kremlja iz veljače 2022. godine, trebao trajati nekoliko dana, maksimalno nekoliko tjedana. Ali Rusi mjesecima ne mogu osvojiti ni Bahmut, 58. najveći grad u državi

Najvažniji događaji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:30

Biden produljuje naredbu kojom se blokiraju brodovi povezani s Rusijom iz američkih luka

Predsjednik Joe Biden produžio je zabranu plovidbe brodova povezanih s Rusijom iz američkih luka. Naredba, izvorno objavljena prošlog travnja, prvotno je istjecala ovaj tjedan.

- Politika i radnje Vlade Ruske Federacije za nastavak smišljenog, neopravdanog, neizazvanog i brutalnog rata protiv Ukrajine nastavljaju predstavljati nacionalno izvanredno stanje zbog poremećaja ili prijetnje poremećaja međunarodnih odnosa Sjedinjenih Država. Stoga sam odlučio da je potrebno nastaviti nacionalno izvanredno stanje proglašeno u Proglasu 10371 - napisao je Biden. u pismu Kongresu. 

22:00

5 dronova oboreno u regiji Zaporožje

Pet dronova Shahed oboreno je u regiji Zaporožje, rekao je Andrii Yermak, šef ureda ukrajinskog predsjednika.

- Večeras su naše snage PZO-a maestralno nastupile u Zaporožju - rekao je Anatolij Kurtev, tajnik Gradskog vijeća Zaporožja, na Telegramu.

 

21:00

Šef NATO-a poziva saveznike da učine još više kad je riječ o oružju i zalihama za Ukrajinu

NATO saveznici trebaju dati više oružja i zaliha Ukrajini, rekao je u utorak glavni tajnik Jens Stoltenberg. Osvrćući se na informacije sadržane u procurjelim dokumentima Sjedinjenih Država koji sugeriraju da bi Ukrajina uskoro mogla ostati bez streljiva za protuzračnu obranu, Stoltenberg je rekao da će vojna pomoć biti ključna u pomaganju Ukrajincima da zauzmu svoje položaje.

20:30

Za sada nema dokaza da Kina pruža smrtonosnu vojnu pomoć Rusiji, rekao je šef NATO-a

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je u utorak da zasad nema dokaza da Kina pruža smrtonosnu vojnu pomoć Rusiji.

- Vrlo pažljivo pratimo i do sada nismo vidjeli nikakve dokaze da Kina pruža smrtonosnu vojnu pomoć Rusiji. Naša poruka je vrlo jasna: bila bi velika pogreška podržati nezakoniti rat predsjednika Putina - rekao je za CNN. 

19:30

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov trebao bi razgovarati o ugovoru o crnomorskom žitu s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antóniom Guterresom kada će sljedeći tjedan posjeti New York, izvijestila je u utorak ruska državna novinska agencija TASS pozivajući se na Vasilija Nebenzju, stalnog ruskog predstavnika pri UN-u.

Ukrajina je u ponedjeljak optužila Moskvu za prijetnju sporazumu o žitu uz posredovanje UN-a, koji ima za cilj ublažiti globalnu krizu s hranom izazvanu ratom, i rekla da su inspekcije brodova u turskim teritorijalnim vodama blokirane po drugi put.

Komentari 447