To je to što me zanima!

'Nema šanse da izruče Mamića dok god HDZ BiH odlučuje...'

Očito će mu sloboda potrajati jer u BIH iako je uspostavljen parlament nakon lanjskih zbora, još nemaju izvršnu vlast na državnoj razini. Nikako se ne uspijeva održati sjednica Vijeća ministara...
Vidi originalni članak

Nema teorije da Zdravko Mamić bude izručen dok je Josip Grubeša ministar pravosuđa BiH, tvrdi nam to dobro upućeni izvor iz susjedne države.

Naime, bez obzira na odluku BiH sudova, ako se okrivljenik protivi izručenju konačnu odluku mora donijeti ministar pravosuđa BiH. S obzirom na to da njihovo pravosuđe vodi Josip Grubeša koji ne pripada HDZ-ovcima sklonima našem premijeru Andreju Plenkoviću, naš dobro upućeni izvor uvjeren je da će Mamić i dalje uživati slobodu u susjednoj nam zemlji.

PROCEDURA IZRUČENJA Ministar Bošnjaković potvrdio: Tražit ćemo izručenje Mamića

Očito će mu sloboda potrajati jer u BIH iako je uspostavljen parlament nakon lanjskih zbora, još nemaju izvršnu vlast na državnoj razini. Nikako se ne uspijeva održati sjednica Vijeća ministara jer se na njima ne pojavljuje nitko od ministara iz HDZ-a BiH. Točnije hrvatski ministri na te sjednice ne dolaze od početka travnja.

ODVJETNIK VELJKO MILJEVIĆ: 'I Mamić i ja vjerovali smo da sud neće potvrditi optužnicu'

Rezultat je to sukoba između Stranke demokratske akcije (SDA) i SNSD-a oko nastavka puta BiH ka članstvu u NATO-u. Iako HDZ BiH nominalno podupire članstvo BiH u NATO-u, u praksi djeluje u korist SNSD-a. Dok god u BiH vlada rasulo u izvršnoj vlasti, do tada će Grubiša voditi pravosuđe, a time očito i Mamić neće vidjeti Hrvatsku.

MOGU GA IZRUČITI Mamić zanijemio: Neću govoriti o optužnici, imam puno posla!

Ovo je drugi puta da se traži Mamićevo izručenje nakon nepravomoćne presude kojom je osuđen na 6,5 godina zatvora. Prvi put ga je od izručenja spasilo dvojno državljanstvo, ali sad je suočen s optužbama za udruženje u zločinački pothvat.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • 23.05.2019.

    ... mislim da Mamić nije zaslužio procesuiranje. Od njega je hrvatska država imala više financijske koristi nego financijske štete. Procesuirati treba, a ima ih na stotine, one korumpirane ljude koji su očerupali državnu imovinu i državnu blagajnu.

  • branimir220250 23.05.2019.

    Mislili smo da i austrija neče isporučiti zagija, maminjo dolazi uz sve počasti BBB-a🤪🤪🤪❌

  • skipi 23.05.2019.

    Ukinuti dvojno državljanstvo idemo na referendum

Komentiraj...
Vidi sve komentare