To je to što me zanima!

Neobične kombinacije: Almo Čatlak otkrio je da guacamole umak odlično pristaje u hot-dog

Almo Čatlak spravio je slavonski burger s lukom i slasne ćevape s grčkim jogurtom, a spremio je i hot dog s roštilj kobasicom uz dodatak luka, naribanog cheddar sira, narezane slanine, te guacamole umaka...
Vidi originalni članak

Četvrti dan petog po redu Chill&Grill festivala za sve ljubitelje roštilja, gastronomskih delicija i live svirki, vrhunske delicije pripremili su Almo Čatlak, Jasmin Hajrule i Davor Šušković

Naš poznati chef Almo Čatlak desetljeće je neprestano kuhao u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” u kojoj je pripremio čak oko 2.000 jela. Posjetiteljima je ovom prigodom pokazao kako se spravlja slavonski burger s lukom i slasni ćevapi s grčkim jogurtom, a spremio je i hot dog s roštilj kobasicom uz dodatak luka, naribanog cheddar sira, narezane slanine, te guacamole umaka, odnosno namaz od avokada koji se odlično slaže sa slavonskim okusima...

- U cooking showu danas smo radili tri recepta - svima omiljen burger, jedan ljetni recept od ćevapčića s umakom od jogurta, mente i mladog luka, i uz to jedan hot dog na meksički način, gdje je glavni sastojak, uz ljutu grill kobasicu, guacamole umak od avokada. Još smo na ploči roštilja ispekli luk narezan na kolutove i burger pecivo te sve zajedno nadjenuli smo s ribanim sirom i začinili BBQ umakom - kazao je Čatlak i naglasio da mu je doista drago da gostuje na ovom gastro festivalu sa štandovima s tako zavidnom gastro ponudom. 

- Svakako je za preporučiti Zagrepčanima, kao i onima iz bliže, a i šire okolice da dođu na Jarun, na vrhunsku klopu i živu svirku. Chill&Grill ovdje je sve do 4. srpnja - kazao je Čatlak koji uživa u nabavci namirnica i svaki recept smišlja sam. Svi su arhivirani, kako na videu, tako i u tekstu. Gotovo da nema tehnike kuhanja koju nije isprobao, ali istražuje dalje.

Chef Jasmin Hajrula je u svom kulinarskom showu Studenac marketa otkrio tajnu za svoj jedinstveni recept s kobasicom od bijele ribe.

- Za ovaj nastup odlučio sam pripremiti vlastiti specijalitet, riblji hot dog. Najbitnije kod ovog jela je da bude sočno, da sadrži prirodne masnoće, jer se u protivnom kobasica suši. Zato je bitno da se koriste masnije ribe, a svakako će pripomoći i kvalitetno maslinovo ulje. Kobasicu je važno ne izlagati dugotrajno visokim temperaturama i pripaziti da ju ne prepečete - kazao je Hajrula. Na Chill&Grillu pokazao je čime i kako se pune kobasice, dok su tajni sastojci ujedno i oni najjednostavniji - sol, papar, kvalitetno maslinovo ulje, peršin, limun i češnjak.

- Poslužit ću ju uz neuobičajeni prilog, umak od kremastog kelja i dodatak slatko-kiselog luka te malo ikre po izboru - objašnjava Jasmin koji je svoje znanje stekao u Michelin star restoranu Zigante, rame uz rame s poznatim chefom Damirom Modrušanom, nakon čega je godinu dana proveo radeći u famoznom zagrebačkom Noelu uz poznatog chefa Gorana Kočiša. Nedavno je otvorio i vrhunski street food koncept Fish House Rovinj u kojem je usmjeren na kvalitetnu i jedinstvenu ponudu ribljeg street fooda. 

Davor Šušković iz BBQ Hot Yard također i osnivač VolimLjuto.com i SpicyDays.com, pokazao je da BBQ nije isto što je roštilj u našim krajevima, nego da to može biti puno više od običnog roštilja. 

- Pripremao sam 60 dana dry age ribeye steak i dva flank steaka u suhoj marinadi. Roštilj je bio na 330 stupnjeva, sa 2 zone grillanja (indirektno i direktno). Flank steak smo pekli do medium temperature zapečenosti, a rib eye na medium rare. Postoji velik broj metoda pripreme steakova na roštilju, danas smo se odlučili za ovu, zbog kraćeg vremena - rekao je dr.sc. Davor Šušković, iz BBQ Hot Yarda.

Zanimljivo je bilo i na natjecanju čitatelja "Roštilj majstor među prijateljima" u kojem su se natjecali Alen Rabihić, Zoran Hemetek, Željko Turalija i Ivan Mateuš, a pobjedio je Ivan Mateuš.

Pogledajte galeriju fotki:

Glazbena poslastica

Večeras na Jarunu svira jedna od najzanimljivijih grupa u Hrvatskoj, a o kakvim se vrhunskim glazbenicima radi dovoljno govori činjenica da ih je svojedobno najutjecajniji američki portal za soul glazbu SoulTracks predstavio riječima.

"Kako bi spoznali spoznate kako je soul glazba postala doista globalna i internacionalna, ne morate dalje tražiti od nove grupe koja dolazi iz Hrvatske - Soul Shadows". Do kraja večeri goste će zabavljati zabavljat  i DJ Jurki, vlasnik agencije UrbaniEventi.com koja okuplja desetke DJ-eva, i sam vrsni DJ. 

CHILL&GRILL Okusi Hrvatske: Zubatac, lignje i šaran na rašljama za gurmane

Sutra budite na Jarunu uz Vatrene

A sutra poslije posla svakako dođite na Jarun i od 18 sati bodrite naše Vatrene koji igraju u Kopenhagenu protiv Španjolske! Osim navijačke atmosfere i šest metara ekrana (3 plazme po 195 cm) osigurali smo vam hladnu i osvježavajuću cugu te odličnu klopu! Nakon utakmice (i nadamo se pobjede Hrvatske), ostanite chillati s ekipom uz odličan ritam DJ-a Stanka Bondže. 

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska Obrtnička Komora i Hilton.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 28.06.2021.

    Hot dog se sastoji od 3 sastojka.peciva,senfa i mrtvačkog prsta.sve ostalo su gluposti.ovi nemaju pojma šta rade.

  • CrnaLisica 27.06.2021.

    Ajde se prestanite sramotit sa ovim amaterima kojima je domet otvorit konzervu. Čuj njega Guacamole umak, a vjerojatno ga je vidio prvi put u životu - i to onaj iz Lidla. Ahahahahahaha

  • ekonomist1 27.06.2021.

    hamburger minimalno 50kn na tom eventu. kaj ste vi normalni?

Komentiraj...
Vidi sve komentare