Obavijesti

News

Komentari 30

Okusi Hrvatske: Zubatac, lignje i šaran na rašljama za gurmane

Okusi Hrvatske: Zubatac, lignje i šaran na rašljama za gurmane
13

Osim jadranskih specijaliteta, zubatca ulovljenog kod Palagruže i svježe donesenim na Chill&Grill, posjetitelji su mogli degustirati i jadranske lignje, a kasnije i slavonski specijalitet - šaran na rašljama...

VIDEO

Treći dan petog po redu Chill&Grill festivala kuhali su vrsni chefovi specijalitete iz Dalmacije, Slavonije te Istre i Kvarnera. Gastro avanturu Lijepom našom započeli smo u Dalmaciji, sa Stjepanom Sliškovićem iz Konobe Galinac koja se nalazi u Brelima.

Stipe je započeo sa paštetom od kozica, a kuharska ekipa je cooking stage ukrasila izrezbarenim lubenicama s morskim motivima koje su oduševile posjetitelje. Kako kaže, sve namirnice su domaće i nabavljaju se svježe.

- Tajna je u svježim očišćenim kozicama kojima dodajemo bijelo vino, sir i naravno sol i papar - objasnio je.

Pripremao je i salatu od hobotnice koju su poslužili uz domaći kruh pečen ispod peke. Stipe se pohvalio velikim zubacem ulovljenim kod Palagruže i svježe donesenim na Chill&Grill, a posjetitelji su mogli degustirati i jadranske lignje. 

Stipe je naglasio kao glavni dodatak upravo maslinovo ulje, koje koristi u gotovo svim receptima. 

Dok se riba pekla, uz glavni stage mali i veliki su se okušali u nogometnom pikadu i osvojili brojne nagrade. 

Nakon dalmatinskih recepata stigao nam je Vladimir Škrobo Bajo iz restorana Baranjska kuća, koji je poznat kao jedan od pionira turizma u Baranji. Restorane koji su prezentrirali jela s proizvodima karakterističnim za pojedinu hrvatsku regiju okupila je Hrvatska obrtnička komora kao partner projekta Chill&Grill. Uz podršku Ceha ugostitelja HOK-a predstavili su tradicionalne načine pripremanja hrane, ali prezentirali i suvremeni pristup kulinarstvu s ciljem isticanja kvalitete domaćih namirnica.

Dok je pripremao šarana za pečenje na rašljama ispričao nam je da svake godine u Baranji organiziraju brojne manifestacije među kojima je i Čvarak fest. Uz riječnu ribu, pripremali su na roštilju meso crne svinje, čiju su degustaciju posjetitelji nestrpljivo čekali. 

Uz pozornicu gosti festivala mogli su i isprobati voziti novi Citroen C4 automatik, a gospođa Mirjana koja inače vozi stariji model htjela je usporediti automobile:

- Nisam vozila automatika još, ali nije to nikakav problem. Auto je zbilja divan, udoban i komforan - rekla je.

Sjajna svirka soul benda

Ljubitelj dobrog bluesa i rocka večeras su došli na svoje jer se na stage popeo popularni Sunnysiders band i DJ Doc Cedro. Predvođen karizmatičnim autorskim snagama, Borisom Hrepićem iz Daleke obale i Antonijom Vrgoč, ova iznimno kvalitetna grupa otvarala je nastupe najvećim imena u svijetu bluesa kao što su Johnny Winter, Ana Popović, Eric Sardinas, Manu Lanvin i Eric Noden & Joe Filisko, a posjetitelji Chill&Grilla ove su godine uživali u njihovoj živoj svirci i plešući na njihove skladbe. 

U ponedjeljak dođite s nama bodriti Vatrene

Ponedjeljak u 18:00 sigurno ste rezervirali za gledanje tekme - zato okupite ekipu i svratite na Jarun jer utakmicu Hrvatske protiv Španjolske svakako vrijedi pogledati na velikoj plazmi i u navijačkoj atmosferi, uz hladno piće i dobru klopu. Nakon utakmice (i nadamo se pobjede) ostanite chillati s ekipom uz odličan ritam DJ-a Stanka Bondže koji će vas zabavljati sve do 23:00. 

Detaljan program cijelog Chill&Grilla pogledajte ovdje. Tijekom festivala očekuje vas sjajna hrana i zabava, live svirke bendova i nastupi DJ-a te razne druge aktivnosti, čak i za one najmlađe.

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska Obrtnička Komora i Hilton.

Marko Palfi: Lungić se prije pečenja na roštilju marinira u maslinovu ulju i začinima...
Marko Palfi: Lungić se prije pečenja na roštilju marinira u maslinovu ulju i začinima...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a