To je to što me zanima!

Neobični prijatelji: Najviši pas na svijetu upoznao najmanjeg

Trogodišnji Major je njemačka doga iz Walesa. Visok je preko dva metra, kad se uspravi na zadnje noge, i ulazi u konkurenciju za najvišeg psa na svijetu. S druge strane, čivava Chip je najmanji...
Vidi originalni članak

Njemačka dog Major teži 88 kilograma, a kad se uspravi na stražnje noge visok je preko dva metra, čime je zaslužio mjesto u konkurenciji najviših pasa na svijetu, prenosi Daily Mail.

Major ima tri godine i premda izgleda zastrašujuće, njegovi vlasnici kažu "da ne bi mrava zgazio".  Vlasnici, Brian i Julie Williams iz Penmeana u južnom Walesu, kažu da se nadaju da će Major ući i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši pas na svijetu.

Pas spava i do 22 sata dnevno na svom madracu i jede piletinu,jaja,rižu... Vlasnici još čekaju potvrdu da je on najviši pas na svijetu, a žiri Guinnessovog rekorda posjetit će njih i još dva psa, prije nego objave konačnu odluku.

- On ima najveće srce na svijetu. Fantastična je životinja. Ljudi ga obožavaju. Igrali bi se s njim cijeli dan. Uzeli smo ga kada je bio samo štene. Ispred kuće imamo vrt pa može izaći iz kuće kad god poželi, nije stalno zatvoren. Jako je plahe naravi, boji se svoje sjene, a sjajan je s djecom. Prava je zvijezda - kaže 55-godišnji vlasnik.

- Donosi nam puno sreće, a ne zahtjeva puno brige. Sjajan je, nikad nam nije zadavao probleme - dodaje on.

Obitelj vodi i centar za sokolarstvo pa i tamo Major ima mnogo prostora za istrčavanje.

Za titulu najvišeg bori se s Freddyjem iz Essexa i Roccom iz Nevade.

Major je gostovao u emisiji This Morning ITV, u kojoj su prikazali kako izgleda njegova dnevna prehrana. Doveli su i najmanjeg psa u Velikoj Britaniji, čivavu Chipa. Unatoč ogromnoj razlici u visini, psi su se dobro slagali.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Petty 31.07.2016.

    Irski vucji hrtovi su zapravo najveca pasmina samo stk nisu toliko robusni nemaju toliku glavu..i punooo su mi drazi i manje poznati.iako cu i ovo jepote jedne :-*

  • sunčanana 31.07.2016.

    Na naiđem na ovakvog psa vjerojatno bih na mjestu umrla od srčanog udara.

  • Big_Daddy 👊😎 31.07.2016.

    Ljepo izgleda ali na žalost takvi psi ne dožive neku veliku starost :-/

Komentiraj...
Vidi sve komentare