To je to što me zanima!

Neslužbeno: Horvat tražio poticaje da pogoduje tvrtkama koje na to nisu imale pravo?

Navodno je tražio za sebi bliske ljude i za one za koje su ga tražili Tomislav Tolušić, Velimir Žunec, Katica Mišković i Boris Milošević.
Vidi originalni članak

Kako neslužbeno doznajemo, USKOK sumnja da je ministar Darko Horvat 2018. godine od Ane Mandac tražio sredstva (bespovratna) iz programa 'Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina', odnosno da pogoduje nekim tvrtkama i ljudima koji na to nisu imali pravo.

Navodno je tražio za sebi bliske ljude i za one za koje su ga tražili Tomislav Tolušić, Velimir Žunec, Katica Mišković i Boris Milošević.  Radilo se o gospodarskim subjektima koji na to nisu imali pravo, što su, tvrdi USKOK, Horvat i Mandac znali, jer su ih na to upozoravale i stručne službe.

HITAN SASTANAK U VLADI Istražuju Horvata i Miloševića, spominju se i Tolušić i Aladrović: 'Ne znaju ništa, nisu ih zvali...'

Sredstva su im u konačnici ipak odobrena, čime je državni proračun oštećen za više milijuna kuna.

Ovim dijelom istrage nije obuhvaćen ministar Josip Aladrović, ali ga je USKOK ipak obuhvatio istragom zbog dva nezakonita zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, također 2018. godine, kada je Aladrović bio na čelu HZMO-a.

AFERA DARKA HORVATA I USKOK se oglasio o uhićenju

Aladrović je navodno zaposlio jednu osobu na traženje Horvata i Mandac, i jednu na traženje Mandac u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Nodi4444 23.02.2022.

    Toliko dokaza i svega i svejedno ce izac iz zatvora i bit slobodan i jos k tome nece vratit nikakve pare i ostat ce u saboru...

  • inox15 21.02.2022.

    Pa šta ak kradedu. Ne iznosidu vanka. Sve se to vraća u proračun priko potrošnje. Uvik je bilo snalažljivih. Niko se ni obogatil na poštenom radu. Ni Rokfeler. Da im nismo omogućili nebi krali

  • 19.02.2022.

    Poticaji su izmišljeni isključivo za pranje novaca , jer da nije tako, bili bi među naprednijim ekonomijama, s obzirom koliko je novaca pretočeno na račune odabrane vrste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare