News

Komentari 135

Istražuju Horvata i Miloševića, spominju se i Tolušić i Aladrović: 'Ne znaju ništa, nisu ih zvali...'

Istražuju Horvata i Miloševića, spominju se i Tolušić i Aladrović:  'Ne znaju ništa, nisu ih zvali...'

Kontaktirali smo ljude bliske ministrima. Navodno je Tolušić jako ljut što ga se dovodi u kontekst istraga kada dosad nije bio pozvan ni na razgovor, a ni Aladrovića nitko od istražitelja, kako kažu, nije kontaktirao...

Policija je jutros upala u kuću u Međimurju ministra graditeljstva Darka Horvata zbog sumnje u povezanost sa zlouporabom ovlasti njegove nekadašnje pomoćnice, a sada osumnjičene Ane Mandac.

Ana Mandac osumnjičena je da je na zamolbu Josipe Rimac obrtnicima sređivala potpore od resornog Ministarstva za vrijeme tadašnjeg mandata ministra Horvata u ministarstvu poduzetništva i obrta. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ministri pod sumnjom

Osim Horvata, doznajemo kako policija i USKOK sumnjiče potpredsjednika vlade Borisa Miloševića te nekadašnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Iako se jutros spominjala i istraga ministra Josipa Aladrovića, Hina javlja kako on nije obuhvaćen.

Od osoba iz kruga ministra rada i socijalnog sustava Josipa Aladrovića saznajemo da ga zasad nitko nije kontaktirao od istražitelja, niti su njemu došli u stan. Kažu da i on sve što zna, doznaje iz medija. Aladrović je navodno u Vladi gdje je sazvan hitan sastanak.

Osobe bliske bivšem HDZ-ovu ministru Tomislavu Tolušiću su nam rekle da kod njega nisu bili istražitelji, nitko ga nije zvao na razgovor do sada niti su ga bio što pitali.

Navodno je Tolušić jako ljut što ga se dovodi u kontekst istraga kada dosad nije bio pozvan ni na razgovor. Osobe bliske Tolušiću kažu da ne znaju tko bi uopće mogao biti taj poduzetnik za kojeg su navodno lobirali.

Prema neslužbenim informacijama, na udaru su se našli zbog sumnji da su tražili zapošljavanje preko veze te zbog dodjele poticaja.

Miloševića i Tolušića navodno sumnjiče u vezi s dodjelom bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike u 2017. i 2018. godini, za vrijeme dok je Ana Mandac bila pomoćnica Horvata, a navodno su oboje lobirali za jednog srpskog poduzetnika.

Više pročitajte OVDJE.
 

Najčitaniji članci