To je to što me zanima!

Palo je ključno vještačenje u slučaju Agrokor: To je skandal, novci su bačeni, optužnica pada

Ovo najskuplje vještačenje u Hrvatskoj je plaćeno 1,3 milijuna eura.
Vidi originalni članak

Neslužbeno doznajemo da je pao slučaj Agrokor, odnosno da je palo ključno vještačenje.

Visoki kazneni sud je odlučio da je knjigovodstveno-financijsko vještačenje KPMG-a Poljska koje predstavlja ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih izbačeno iz spisa. Ta kuća je radila vještačenje za izvanrednu upravu, a onda su angažirani i za neovisno vještačenje. DORH je pokušao prikazati da se radi o različitim tvrtkama, ali se pokazalo da je 86 posto vještačenja radila hrvatska tvrtka koja je u evidentnom sukobu interesa. vještak Ismet Kamal je priznao da je većinu posla odradio hrvatski KPMG. Vještačenje je ključno za cijelu optužnicu protiv Todorića, a bez njega, ako se želi ponovno dići optužnica, treba raditi novo vještačenje. Sedam godina od početka postupka...

Podsjetimo, ovo najskuplje vještačenje u Hrvatskoj plaćeno je 1,3 milijuna eura, a naručilo ga je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. 

- Sada se pokazalo točnim ono što tvrdimo zadnje četiri godine. KPMG se nalazio u sukobu interesa jer je radilo za jednu stranu u postupku, izvanrednu upravu i nikada nisu trebali biti angažirani za vještaka. Unatoč tome, DORH se oglušio i platio 1,3 milijuna eura. Kamal je na sudu priznao da nije sudski vještak. Ovo je nezapamćeni skandal i novac je bačen uludo. Vještačenje sada ide u koš za smeće, a bez njega nema ni optužnice. Nakon sedam godina smo na početku. Nadam se da će se netko dozvati razumu u DORH-u jer tamo ima izvrsnih pravnika i da ili će odustati od postupka ili će se istraživati samo ono za što postoji osnovana sumnja - kaže Fran Olujić, branitelj Ante Todorića koji je optužen zajedno s ocem.

Priopćenje Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske pročitajte OVDJE.

 

Idi na 24sata

Komentari 201

  • TuksarValent 07.11.2023.

    Lopov o postenju....cudi me da nije u zatvoru koliko je ostetio poduzetnika i drzavu za porez..

  • jarac_26 06.11.2023.

    generacija kupljenih diploma.

  • PlasticFoods 06.11.2023.

    A moj barba ivicaaaa,kak vi lepo zdledate na slici,jaoooo,točno bi vas poželio za zetaaa😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare