To je to što me zanima!

Nestali Boeing 777 Malaysian Airlinesa vidjeli na Maldivima?

Ni traga ni glasa: Istražitelji su otkrili da je pilot nestalog Boeinga 777 vježbao slijetanje na pet manjih školskih pista u Indijskom oceanu. Istraga je i dalje u tijeku
Vidi originalni članak

Nikad nisam vidio toliki avion u tako niskom letu iznad našeg otoka. Bio je velik kao jumbo jet, bijele boje s crvenim prugama, rekao je stanovnik Maldiva.

On je, kao i još nekoliko desetaka ljudi, navodno pretprošle subote oko 6.15 sati ugledao golemi zrakoplov, za koji se sumnja da bi mogao biti nestali Boeing 777 Malaysian Airlinesa.

To je najnovija teorija u istrazi misterioznog nestanka zrakoplova s 239 ljudi. Službene potvrde još nema, no malezijski istražitelji objavili su da su na simulatoru koji su našli u domu kapetana Zaharija Ahmada Shaha otkrili kako je pokušavao slijetanje na pet pista u Indijskom oceanu.

- Jedna je na otoku Diego Garcia, tri u Indiji i Šri Lanki, a jedna na Maldivima - objavili su istražitelji i tako dodatno dali na težini navodnom svjedočanstvu s Maldiva, s kojeg još nema potvrda kontrole leta o mogućem niskom preletu zrakoplova.

Inače, potraga se proširila i na južni dio Indijskog oceana, a obitelji nestalih putnika su u Pekingu najavile štrajk glađu. Zamjeraju malezijskim vlastima da im ne daju dovoljno informacija.

- Ovo više nema nikakvog smisla. Uvjereni smo da nešto znaju, a ne žele nam reći. Neki od nas štrajkat će glađu - rekao je jedan od rodbine nestalih.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Palmira 18.03.2014.

    ..ma da, osim što je Diego Garcia strikno closed military airspace...pa bi ga oborili prije nego pitali "tko ide"... kojih li gluposti sve neću pročitat...

  • Holstein_1 18.03.2014.

    Istina je da ne sletio u bihacki podzemni aerodrom. Prekucali su mu. Rone e i vjerovatno ce ga prodati rusima.

  • kormilar 18.03.2014.

    Svatko pametan bi odmah shvatio da je simulator za vježbu letenja u stanu pilota vrlo indikativan. Uz to što vjerovatno poprilično košta postavlja se pitanje tko još zaposlen u državnoj firmi nosi posao doma i obavlja ga u svoje slobodno vrijeme?

Komentiraj...
Vidi sve komentare