To je to što me zanima!

Nestalo struje, stali su trajekti: 'Ne idite nikud, bit će još gore'

Oluja bi kroz sljedećih 48 sati mogla pogoditi Atenu, te se potom pomicati prema sjeveroistoku, a meteorolozi se nadaju da će pomicanjem slabiti...
Vidi originalni članak

Snažna oluja Zorba tj. uragan Mediken pogodio je u subotu Pylos i Methoni na jugu Grčke gdje je nestalo struje i otkazani su trajekti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trajekti su zaustavljeni između Pireja i dijelova otočja Ciklada, poput Mikonosa i Santorinija, kao i nekih otoka u skupini Dodekaneza, Roda i Kosa.

VJETAR ĆE PUHATI I DO 100 KM/H Razorni uragan prijeti Europi: Grčka strahuje od katastrofe

Izvješća govore o velikim valovima i jakom vjetru koji puše do 100 kilometara na sat, ali zasad nema ozlijeđenih.

Stanovnicima je savjetovano da ostanu u zatvorenom. Škole u južnom dijelu Grčke, uključujući i Atenu, već su jučer bile zatvorene. Vjetar je u glavnom gradu nosio kontejnere po ulicama, a vatrogasci su intervenirali nekoliko stotina puta kako bi s ulica uklonili srušeno drveće i druge predmete.

NA UDARU GRČKA, TURSKA... Stvara se mediteranski uragan: 'Može ugroziti ljudske živote...'

Središte oluje kroz sljedećih 48 sati trebalo bi zahvatiti Atenu što znači da bi situacija mogla biti i još teža od jučerašnje i današnje. Ciklona će se potom pomicati prema sjeveroistoku, a meteorolozi se nadaju da će pomicanjem slabiti te da će se vremenski uvjeti do nedjelje navečer popraviti.

Na udaru je i Turska gdje također puše jak vjetar i pada kiša, a zbog lošeg vremena otkazano je i nekoliko nogometnih utakmica.

Hrvatska neće biti na udaru

Stručnjaci Državnog hidrometeorološkog zavoda prate stvaranje uragana. Dežurni prognostičar DHMZ-a Tomislav Kozarić rekao je da se utjecaj medikena ne bi trebao osjetiti u hrvatskim krajevima.

'- Za Hrvatsku neće imati učinka. Ostat će južno od Otrantskih vrata tako da neće imati utjecaja na Jadran. Njegovi vjetrovi su snažni lokalno, a što se ide dalje oni sve više slabe. To nisu veliki sustavi, a on je jednostavno predaleko', rekao je za Index.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • mrTrobec 29.09.2018.

    Nismo mi na Sredozemlju mi smo na Balkanu ili kako to predsjednica naziva jugoistok Evrope

  • 29.09.2018.

    E olujo, da bar opališ po našim političarima, valjda bi se smrad pročistio!

  • jabuka5 29.09.2018.

    koji užas , slika uragana i poplave auto u vodi , ... i muzika trešti ko blesava , vrlo glupo

Komentiraj...
Vidi sve komentare