To je to što me zanima!

Netanyahu: Židovi, napustite Europu prepunu antisemitizma

Izraelski premijer tvrdi da se cijelom Europom širi val antisemitizma te poziva sve Židove da se usele u Izrael gdje će im država maksimalno pomoći u prilagodbi...
Vidi originalni članak

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je Židove koji žive u Francuskoj i u ostalim dijelovima Europe da novi dom pronađu u - Izraelu. 

- Židovi Francuske i Židovi cijele Europe, znajte da Izrael nije samo mjesto u čijem se smjeru molite. Izrael je vaš dom, izjavio je Netanyahu u televizijskom obraćanju u subotu. 

On je također pozvao i zakonodavce da počnu s ubrzanim izmjenama zakona kako bi se Židovima olakšalo useljenje u Izrael, prenosi Huffington Post

- Već ovoga tjedna formirat će se specijalni tim ministara kako bi se napravili potrebni koraci za ubrzavanje imigracije iz Francuske i ostalih europskih zemalja u kojima buja antisemitizam, rekao je premijer i naglasio da će svi Židovi biti dočekani otvorenih ruku, a država će im maksimalno pomoći u prilagodbi. 

Benjamin Netanyahu na televizijsko se obraćanje odlučio nakon talačke krize u srcu Pariza u kojoj su živote izgubila četiri Židova. 

- Izražavamo duboku žalost za našu židovsku braću koja su pobijena samo zbog toga jer su Židovi, zaključio je svoje obraćanje premijer. S njim se slaže i ministar obrane Moshe i Ya'alon koji podupire ideju da se što više Židova iz Europe preseli u Izrael.

- Židovska je zajednica pod konstantnim napadima u Francuskoj, Belgiji, Švedskoj i drugim mjestima. Radi se o islamističkim i antisemitskim napadima. Ukoliko islamisti još ojačaju u Europi, Židovi će prvi nastradati. Najsigurnije mjesto za njih je Izrael, izjavio je Ya'alon. 

Idi na 24sata

Komentari 173

  • 28.01.2019.

    antisemitizam ? pa kaj za to ne bi prvo trebal bit Semit ? ne kužim ove preobračenike Židove ..zakaj kukaju kada su oni 96 % Ashkenazi odnosno bijeli ljudi iz Europe a ne Semiti...Semit je građanin drugog reda u Izraelu i zabranjeno im je uopče biti u politici...tko ima nekog prijatelja koji se ne boji reč istinu a živi u Izraelu ..to jako dobro zna...tako da nije mi jasan ovaj njihov Khazarski kan..

  • KaĿea 12.01.2015.

    Netanyahu je malo bezobrazan. Židovi, tko vas je zvao da dođete u antisemitsku Europu ? Imali bi Europljani dosta toga reći i za Izrael. Ajmo, pedala.

  • spalato60 12.01.2015.

    Možete vi govorit protiv Izraela i ovo i ono ma je činjenica da 4 miliona židova drži na uzdi 250 milona arapa u svom okruženju a europa nemore izać na kraj sa par milona muslimana na svom teritoriju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare