Obavijesti

News

Komentari 173

Netanyahu: Židovi, napustite Europu prepunu antisemitizma

Netanyahu: Židovi, napustite Europu prepunu antisemitizma
1

Izraelski premijer tvrdi da se cijelom Europom širi val antisemitizma te poziva sve Židove da se usele u Izrael gdje će im država maksimalno pomoći u prilagodbi...

VIDEO

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je Židove koji žive u Francuskoj i u ostalim dijelovima Europe da novi dom pronađu u - Izraelu. 

- Židovi Francuske i Židovi cijele Europe, znajte da Izrael nije samo mjesto u čijem se smjeru molite. Izrael je vaš dom, izjavio je Netanyahu u televizijskom obraćanju u subotu. 

On je također pozvao i zakonodavce da počnu s ubrzanim izmjenama zakona kako bi se Židovima olakšalo useljenje u Izrael, prenosi Huffington Post

- Već ovoga tjedna formirat će se specijalni tim ministara kako bi se napravili potrebni koraci za ubrzavanje imigracije iz Francuske i ostalih europskih zemalja u kojima buja antisemitizam, rekao je premijer i naglasio da će svi Židovi biti dočekani otvorenih ruku, a država će im maksimalno pomoći u prilagodbi. 

Benjamin Netanyahu na televizijsko se obraćanje odlučio nakon talačke krize u srcu Pariza u kojoj su živote izgubila četiri Židova. 

- Izražavamo duboku žalost za našu židovsku braću koja su pobijena samo zbog toga jer su Židovi, zaključio je svoje obraćanje premijer. S njim se slaže i ministar obrane Moshe i Ya'alon koji podupire ideju da se što više Židova iz Europe preseli u Izrael.

- Židovska je zajednica pod konstantnim napadima u Francuskoj, Belgiji, Švedskoj i drugim mjestima. Radi se o islamističkim i antisemitskim napadima. Ukoliko islamisti još ojačaju u Europi, Židovi će prvi nastradati. Najsigurnije mjesto za njih je Izrael, izjavio je Ya'alon. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.