To je to što me zanima!

Policija pretražuje stan pilota: Avion namjerno skrenuo s rute

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tjedan dana trebalo je istražiteljima da s velikom sigurnošću mogu potvrditi da je za nestanak leta MH370 odgovoran netko 'iznutra'. Ne znaju je li otet i tko je krivac
Vidi originalni članak

Policija je u subotu počela pretraživati stan pilota nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa, nakon što je premijer potvrdio da je avion vjerojatno namjerno skrenut s puta, rekao je visoki dužnosnik policije za agenciju Reuters.

Policija je došla u kuću kapetana zrakoplova, 53-ogodišnjeg Zaharija Ahmeda Šaha, u subotu popodne, ubrzo nakon što je predsjednik malezijske vlade Najib Razak završio konferenciju za novinare.

Netko je avion namjerno skrenuo s rute?

Let Malaysia Airlinesa MH370 netko je namjerno skrenuo s rute. Vlasti su istragu usredotočile na posadu i putnike zrakoplova koji su možda odgovorni za takav čin, potvrdio je malezijski premijer Najib Razak u subotu. 

- Dokazi upućuju da je netko u avionu odgovoran za njegov nestanak - rekao je. Premijer nije htio direktno potvrditi da je avion otet, ali je potvrdio da razmatraju i takvu opciju. 

Područje pretrage su znatno povećali i više ne češljaju samo Južno kinesko more. Avion je nestao 8. ožujka, a letio je na ruti iz Kuala Lumpura prema Pekingu s 239 putnika i posade. 

- Prema satelitskim informacijama s velikom sigurnošću možemo reći da su avionske komunikacije onemogućene vrlo brzo nakon polijetanja. Nakon toga blizu granice s vijetnamskim zračnim prostorom avion je isključio i transponder koji služi za određivanje njegovog položaja - rečeno je na konferenciji za novinare u subotu. 

Avion je prije nestanka dramatično promijenio smjer i visinu. Potraga se nastavlja. 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • dik 15.03.2014.

    ...cudno! Sta nam se sve servira i o cemu se nagada ...dok s druge strane citamo kako amerikanci mogu zaviriti u svaki stan...barku...naci iglu u plastu sijena...a koliko je velik avion!. Sta je sa kontrolnim tornjevima!. Pa zar nitko nije primjetio da je avion dosao do tocke A i da su ga preuzeli drugi...a ti drugi nisu uopce vidjeli da ga vise nema na ekranu!?! . Ma zar smo svi budale ili su lazi da ameri imaju strasne mogucnosi!?

  • Frankopan_1 15.03.2014.

    Jeste kada vidjeli da netko odustaje od leta u zdanji čas? Kaj je sa onih 5 putnika koji su odustali u zadnji čas? Mislim da bih popričao malo detaljnije sa njima:P

  • issavis 15.03.2014.

    još uvijek tvrdim da se stropoštao u more,a motori su mogli te slabe signale slati još nekoliko sati i s dna mora

Komentiraj...
Vidi sve komentare