Obavijesti

News

Komentari 80

Policija pretražuje stan pilota: Avion namjerno skrenuo s rute

Policija pretražuje stan pilota: Avion namjerno skrenuo s rute
11

Tjedan dana trebalo je istražiteljima da s velikom sigurnošću mogu potvrditi da je za nestanak leta MH370 odgovoran netko 'iznutra'. Ne znaju je li otet i tko je krivac

VIDEO

Policija je u subotu počela pretraživati stan pilota nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa, nakon što je premijer potvrdio da je avion vjerojatno namjerno skrenut s puta, rekao je visoki dužnosnik policije za agenciju Reuters.

Policija je došla u kuću kapetana zrakoplova, 53-ogodišnjeg Zaharija Ahmeda Šaha, u subotu popodne, ubrzo nakon što je predsjednik malezijske vlade Najib Razak završio konferenciju za novinare.

Netko je avion namjerno skrenuo s rute?

Let Malaysia Airlinesa MH370 netko je namjerno skrenuo s rute. Vlasti su istragu usredotočile na posadu i putnike zrakoplova koji su možda odgovorni za takav čin, potvrdio je malezijski premijer Najib Razak u subotu. 

- Dokazi upućuju da je netko u avionu odgovoran za njegov nestanak - rekao je. Premijer nije htio direktno potvrditi da je avion otet, ali je potvrdio da razmatraju i takvu opciju. 

Područje pretrage su znatno povećali i više ne češljaju samo Južno kinesko more. Avion je nestao 8. ožujka, a letio je na ruti iz Kuala Lumpura prema Pekingu s 239 putnika i posade. 

- Prema satelitskim informacijama s velikom sigurnošću možemo reći da su avionske komunikacije onemogućene vrlo brzo nakon polijetanja. Nakon toga blizu granice s vijetnamskim zračnim prostorom avion je isključio i transponder koji služi za određivanje njegovog položaja - rečeno je na konferenciji za novinare u subotu. 

Avion je prije nestanka dramatično promijenio smjer i visinu. Potraga se nastavlja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije