To je to što me zanima!

'Netko je drugi kriv za požar, znao je da će svi okriviti nju'

Zoran Mataić, odvjetnik optužene za podmetanje najvećeg ovogodišnjeg požara u Dubravi kod Šibenika kazao je da to što je njegova branjenica kupila kocke za potpalu ne znači da je i potpalila požar
Vidi originalni članak

 - Temeljna teza je da je netko drugi potpalio požar, znajući da će svi uprijeti prstom u našu branjenicu, kazao je za ŠibenikIN Zoran Mataić, odvjetnik žene (53) optužene za podmetanje najvećeg ovogodišnjeg požara u Dubravi kod Šibenika u srpnju ove godine kojoj je danas počelo suđenje.

Odvjetnički tim Zoran Mataić iz Slavonskog Broda i Ankica Giljanović iz Šibenika optužbu će rušiti tezama da je optužena u tom periodu bila neubrojiva te da činjenica da je snimljena kako kupuje kocke za potpalu ne dokazuje sam čin potpale požara.

' I drugi su kupili kocke, pa što, a kraju je optužena ona'

- Bila je neubrojiva u ranijim postupcima pa kako to da je onda ovog ljeta bila ubrojiva? Ali neovisno o njezinoj ubrojivosti ili neubrojivosti, to što je naša branjenica kupila kocke za potpalu ne znači da je i potpalila požar. I drugi su kupili kocke, pa što, a kraju je optužena ona – kazao je Mataić.

Osim toga, Mataić smatra da je razlika od 59 sekundi od trenutka dojave požara pa do ulaska optužene na autocestu prekratka da bi bila dokazni materijal protiv nje.

- Postoji snimka njezinog ulaska na autocestu i potrebno je kvalitetnije vještačenje da se vidi kada je požar potpaljen i je li ona u tom periodu mogla doći do autoceste – kazao je odvjetnik optužene koja se danas pred sutkinjom Općinskog suda u Šibeniku Dijanom Jakoliš izjasnila nevinom.

Izgorjelo je 900 hektara šume

Podsjetimo žena (53) se tereti da je 27. srpnja 2019. oko 13.30 sati u Dubravi kod Šibenika, u cilju da izazove požar, otvorenim plamenom zapalila dva pakiranja kocki za potpalu. Izgorjelo je 900 hektara šume. Požar kod Šibenika izbio je na velikoj šumskoj površini i gasilo ga je preko 200 vatrogasaca koji su, uz pomoć kanadera, air-tractora i pripadnika vojske RH obranili ljudima kuće. U gašenju su ozlijeđena i četiri vatrogasca.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • hadred18 18.12.2019.

    Žena je bolesna i to očito. Imala je dobru vezu kad su je nakon prvotnog piromanskog pira vratili na posao. Iako me ne bi čudilo da se opet vrati, jer je u ovoj državi sve šta nije normalno normalno, i obrnuto.

  • 18.12.2019.

    Nek rekne ko su ti drugi!!!

  • POTPEC 18.12.2019.

    Neovisno je li potpalila ili ne, onog trena kad se zna da je sklona tome, tribala je rodbina drukčije reagirati. Očito nije, a kupovinom kocaka je samo privukla pažnju na sebe. Problem države i lokalnih zajednica je kad znaju da imaju piromane kod sebe ništa ne poduzimaju, a samim tim im daju potporu da pale, a bolest da ih se oslobodi jer to je očito jače od njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare