To je to što me zanima!

Neustrašivi pešmerga: Golim rukama čupa mine iz zemlje

Kurdski borac iskopava improvizirane mine iz tla, prereže im žice te ih odbaci poput starog željeza i nastavlja dalje dok ga kolege snimaju sa sigurne udaljenosti
Vidi originalni članak

Rat je izvanredna situacija u kojoj ništa nije sigurno, ipak ovaj pešmerga siguran je u svoje sposobnosti jer golim rukama bez ikakve zaštite iz tla čupa mine kao da su krumpiri.

Hrabrost kurdskih boraca ne dolazi do izražaja kao okrutnost džihadista protiv kojih se bore, no ovog puta internet je pokorio videu u kojem neustrašivi pešmerga iskopava mine iz tla, prereže im žice, odbaci ih poput starog željeza i nastavlja dalje dok ga kolege snimaju sa sigurne udaljenosti.

Neke od improviziranih mina napravljene su od kuhinjskih lonaca. U posljednjih godinu dana Kurdi su onesposobili čak 7000 ovakvih improviziranih mina koje su postavili džihadisti.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • arwin 07.10.2015.

    To nisu mine u klasičnom smislu jer nemaju upaljač nego su eksplozivom punjeni lonci s električnim detonatorima koji nikako ne mogu detonirati bez da ih priključi na struju. Kako je očito da nema opasnosti da će netko u električne vodove pustiti struju posao je uglavnom načelno bezopasan.

  • LinoPugliari 07.10.2015.

    A s čim bi čupao nego s rukama...s nogama? Zubima?

  • Zabar 07.10.2015.

    svaka mu cast!!totalno lud!pod hitno ga dovesti u Hrvatsku.Piacanje e to je malo problem.kada zavrsi posao gazde bi zeleli da pogine da mu ne plate!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare