To je to što me zanima!

Nevjerojatne scene s Pelješca: Bujice nose sve pred sobom...

Na Pelješcu je zbog obilnih kiša došlo do poplava i bujica na cestama, a blato i mulj stvaraju velike probleme mještanima. Mještani se danonoćno bore s vodom
Vidi originalni članak

Nikoga nije briga za nas i za štetu koja će nastati. Riječ je o nesređenom potoku koji ide kroz mjesto, a ovo je posljedica ovoljetnog požara jer nema više šume da zaustavi vodu, rekao nam je čitatelj.

U nedjelju oko šest sati Trstenik na Pelješcu zahvatila je jaka kiša. Nakon toga se niz ulice slila rijeka visoka metar i pol.

Voda je pred sobom nosila kamenje od 500 kg i vreće s pijeskom koje su postavljene ranije. Stanovnici su, poučeni prijašnjim problemima, spremnije dočekali kišu. Voda je ipak prodrla u neke kuće. Prema podacima DHMZ-a, u jednom danu najviše kiše je palo na splitskom aerodromu Resnik, čak 130 mm. U Splitu (Marjan) izmjereno je 102,8 litara kiše, a u Šibeniku 105,3 litre kiše na četvorni metar. 

Idi na 24sata

Komentari 90

  • mighty_reds1892 12.10.2015.

    Otkud sad Bujica tamo? Zar to ne bi trebalo biti na Osječkoj TV?

  • nadobudna5 12.10.2015.

    loša godina za pelješac..koma..

  • Medici 12.10.2015.

    Žao mi jadnog naroda. Gledam jučer u Karlovcu..kiša pada...rijeke se opasno dižu i opet prijete poplave...ali od prošlog vodnog vala, nitko ništa nije napravio..kanali i grabe zapušteni, korita rijeka jedine su pod nadzorm...država ne radi apsolutno ništa..bitno da ubire naknadu za slivne vode...yeah!

Komentiraj...
Vidi sve komentare