To je to što me zanima!

Nije bijesan: U zagrebačkom Rudešu uhvatili gladnog lisca

Obitelj Majstorović uplašila se lisca koji im je ušao u dvorište pa su ga uhvatili u klopku. Lisac nikog nije napao. Odvezli su ga u prihvatilište, pustit će ga u prirodu
Vidi originalni članak

Obitelj Majstorović iz zagrebačkog Rudeša živi u strahu je ih već mjesec dana posjećuju lisice. Ulaze im u dvorište te čak i do ulaznih vrata kuće. Uspjeli su jednu i uloviti. Prije nekoliko dana jedna lisica trčala je za djecom koja su se igrala na ulici, a roditelji koji su čuli dječji vrisak otjerali su lisicu.

Strah nas je jer nam dolaze lisice u dvorište u kojem se igraju djeca

- Prepala sam se kad sam čula od muža da je lisica naganjala kćer. Unatrag mjesec dana po ulici gdje živimo šetaju lisice, a ulaze nam i u dvorište - kazala je uplašeno Irena. No jučer se obitelj Majstorović odlučila uloviti lisca. Namamili su ga hranom te je lisac upao u klopku u subotu ujutro. Kontaktirali su Azil Dumovec, koji je proslijedio uhvaćenog lisca dr. vet. med. Ingerborg Bati iz udruge za zaštitu divljih životinja.

Čitatelj

- Lisac je potpuno zdrav i nije bijesan. Inače, ljudi moraju shvatiti da živimo u blizini Medvednice i sigurno će vidjeti lisicu. Trenutačno, u ovom periodu koji će trajati još barem tri tjedna, građani će češće viđati lisice. Naime, sad lisice izvode svoje mlade te ih uče kako preživjeti u prirodi, odnosno uče ih kako uloviti glodavce kojima se prehranjuju. Inače se hrane noću, ali sad izlaze i po danu - kazala nam je dr. vet. med. Ingeborg Bata.

Dodala je kako se lisice ne smiju loviti, a pogotovo ne ženke, koje se ne smiju odvajati od svojih mladih.

Vratit će ga u šumu

Klopku je postavio Davor Ervojić (43), susjed obitelji Majstorović. Lisca koji je potpuno zdrav su odvezli u prihvatilište, a planiraju ga pustiti natrag u prirodu.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • john_doe 11.05.2015.

    Svaku vecer u Zurich se spuste lisice iz okolnih suma...nerijetko mozete navecer naletit na njih, ni jedna nije bijesna...dodu do kontejnera raznoraznih restorana u potrazi za boljom vecerom :)

  • bijesna baba 11.05.2015.

    pa zaj se sece malo po rudesu a malo po vrbanima po livadi

  • _l_ 11.05.2015.

    tko mu je gledao pod rep?

Komentiraj...
Vidi sve komentare