To je to što me zanima!

Nije htio platiti kaznu, autom probio ogradu Pauka u Zadru pa divljao i bježao policajcima

Nizozemac (36) autom je probio ogradu nakon što mu radnik nije dao da prođe kroz rampu. Divljao je na cesti u smjeru Biograda i nije htio stati policiji. Na kraju je i psovao i vrijeđao policajce koji su ga priveli
Vidi originalni članak

Uz psovke i uperen srednji prst prema policajcima iz Biograda završila je divlja vožnja Nizozemca (36) koji je probio ogradu zadarskog pauka i bježao policajcima. U svemu srećom nije bilo ozlijeđenih.

U utorak je došao po svoj Peugeot nizozemske registracije kojeg mu je šest dana ranije digao zadarski "pauk".  U postrojenje Obala i lučica u Ulici Marka Marulića u Zadru došao je oko 13.30 sati. Izvrijeđao je djelatnika, ljut što su mu digli nepropisno parkirano vozilo. Nije htio ni platiti kaznu.

- Zatražio je da mu se omogući izlazak s vozilom bez plaćanja nastalih troškova. Kada mu je djelatnik objasnio na koji način može preuzeti svoje vozilo, 36-godišnjak je fizičkom snagom oštetio rampu za izlaz iz ograđenog prostora pravne osobe. Nakon toga je ušao u svoje vozilo, stavio ga u pogon i pokušao napustiti mjesto događaja - rekla nam je Ivana Grbin, policijska glasnogovornica u Zadru te dodala da su ga djelatnici Pauka spriječili da pobjegne.

Silom je digao rampu, ali ju je djelatnik "pauka" spustio i nije mu dao da prođe. Ali on je vozilom krenuo naprijed kroz metalnu žičanu ogradu! Oštetio ju je, proletjevši kroz nju  i pobjegao.

Ljudi s kojima smo razgovarali kažu da je djelovao potpuno van sebe i da je divljao po cesti te kako je sreća što nije naletio na nekog dok je krenuo u smjeru Biograda.

- Nešto kasnije, oko 15 sati na Državnoj cesti 8 u Turnju policijski službenici su uočili navedeni automobil kojeg su pokušali zaustaviti. Međutim,  36-godišnjak se oglušio na izdana svjetlosna i zvučna upozorenja te je nastavio vožnju prema Biogradu gdje je ubrzo zaustavljen. Vozač je uhićen i priveden u službene prostorije, a tijekom kriminalističkog istraživanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike na engleskom jeziku, te je odbio test na alkohol i droge - kaže Grbin.

Policija je obavila očevid u postrojenju zadarskog "pauka" te su utvrdili da materijalna šteta Obale i lučica iznosi nekoliko tisuća kuna. Nizozemac je dobio kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari. Za to kazneni postupak mora pokrenuti oštećeni jer ne ide kaznenim automatizmom. Obala i lučice, kako nam je rečeno, namjerava pokrenuti postupak kako bi došli do obeštećenja, i za razbijenu ogradu u visini više tisuća kuna, kao i za dug prema pauku kojeg Nizozemac nije podmirio. Ogradu su u četvrtak ujutro popravili.

Nizozemac je pak dobio i četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, točnije za nekorištenje sigurnosnog pojasa, odbijanje testa na alkohol i droge i  nepoštivanje naredbi izdanih od policijskih službenika, kao i  prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika. Priveli su ga na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Iz pritvora je izašao sa 600 kuna kazne i prijetnjom zatvora ako u sljedeća tri mjeseca "opet bude zločest".

- Prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira okrivljenik je osuđen što je u policijskoj postaji u Biogradu na Moru  vrijeđao i omalovažavao policijske službenike na način da im je nekoliko puta pokazao srednji prst, a također im se obratio riječima "fuck you police". Za navedena prekršajna djela okrivljenik je osuđen na ukupnu kaznu zatvora od 15 dana, uvjetno na tri mjeseca i na ukupnu novčanu kaznu od 600 kuna - rekao nam je Davor Dubravica, glasnogovornik suda te dodao da se okrivljenik odrekao prava na žalbu.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • herojnad herojima 15.03.2021.

    pa što je drugo mogao nego probiti rampu da prođe,pa i sam bih tako postupio,podrška nizozemcu.

  • TRISTA S MISTA 13.03.2021.

    A da je bio Hrvat oderalo bi mu kožu. Jadna nam majka

  • 12.03.2021.

    katastrofa joj ovo nema nigde , a ja sto sam sedio u autu na parkingu ispred hotela , malo popijo , upalio auto da se ogrejem , dobijo kaznu  2300 kuna + sudski troskovi 700 kuna i jos zabranjena voznja po hrvatskoj 6 meseci , pa ti sad vidi pravdu !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare