Obavijesti

News

Komentari 36

Nije htio platiti kaznu, autom probio ogradu Pauka u Zadru pa divljao i bježao policajcima

Nije htio platiti kaznu, autom probio ogradu Pauka u Zadru pa divljao i bježao policajcima
5

Nizozemac (36) autom je probio ogradu nakon što mu radnik nije dao da prođe kroz rampu. Divljao je na cesti u smjeru Biograda i nije htio stati policiji. Na kraju je i psovao i vrijeđao policajce koji su ga priveli

VIDEO

Uz psovke i uperen srednji prst prema policajcima iz Biograda završila je divlja vožnja Nizozemca (36) koji je probio ogradu zadarskog pauka i bježao policajcima. U svemu srećom nije bilo ozlijeđenih.

U utorak je došao po svoj Peugeot nizozemske registracije kojeg mu je šest dana ranije digao zadarski "pauk".  U postrojenje Obala i lučica u Ulici Marka Marulića u Zadru došao je oko 13.30 sati. Izvrijeđao je djelatnika, ljut što su mu digli nepropisno parkirano vozilo. Nije htio ni platiti kaznu.

- Zatražio je da mu se omogući izlazak s vozilom bez plaćanja nastalih troškova. Kada mu je djelatnik objasnio na koji način može preuzeti svoje vozilo, 36-godišnjak je fizičkom snagom oštetio rampu za izlaz iz ograđenog prostora pravne osobe. Nakon toga je ušao u svoje vozilo, stavio ga u pogon i pokušao napustiti mjesto događaja - rekla nam je Ivana Grbin, policijska glasnogovornica u Zadru te dodala da su ga djelatnici Pauka spriječili da pobjegne.

Silom je digao rampu, ali ju je djelatnik "pauka" spustio i nije mu dao da prođe. Ali on je vozilom krenuo naprijed kroz metalnu žičanu ogradu! Oštetio ju je, proletjevši kroz nju  i pobjegao.

Ljudi s kojima smo razgovarali kažu da je djelovao potpuno van sebe i da je divljao po cesti te kako je sreća što nije naletio na nekog dok je krenuo u smjeru Biograda.

- Nešto kasnije, oko 15 sati na Državnoj cesti 8 u Turnju policijski službenici su uočili navedeni automobil kojeg su pokušali zaustaviti. Međutim,  36-godišnjak se oglušio na izdana svjetlosna i zvučna upozorenja te je nastavio vožnju prema Biogradu gdje je ubrzo zaustavljen. Vozač je uhićen i priveden u službene prostorije, a tijekom kriminalističkog istraživanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike na engleskom jeziku, te je odbio test na alkohol i droge - kaže Grbin.

Policija je obavila očevid u postrojenju zadarskog "pauka" te su utvrdili da materijalna šteta Obale i lučica iznosi nekoliko tisuća kuna. Nizozemac je dobio kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari. Za to kazneni postupak mora pokrenuti oštećeni jer ne ide kaznenim automatizmom. Obala i lučice, kako nam je rečeno, namjerava pokrenuti postupak kako bi došli do obeštećenja, i za razbijenu ogradu u visini više tisuća kuna, kao i za dug prema pauku kojeg Nizozemac nije podmirio. Ogradu su u četvrtak ujutro popravili.

Nizozemac je pak dobio i četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, točnije za nekorištenje sigurnosnog pojasa, odbijanje testa na alkohol i droge i  nepoštivanje naredbi izdanih od policijskih službenika, kao i  prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika. Priveli su ga na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Iz pritvora je izašao sa 600 kuna kazne i prijetnjom zatvora ako u sljedeća tri mjeseca "opet bude zločest".

- Prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira okrivljenik je osuđen što je u policijskoj postaji u Biogradu na Moru  vrijeđao i omalovažavao policijske službenike na način da im je nekoliko puta pokazao srednji prst, a također im se obratio riječima "fuck you police". Za navedena prekršajna djela okrivljenik je osuđen na ukupnu kaznu zatvora od 15 dana, uvjetno na tri mjeseca i na ukupnu novčanu kaznu od 600 kuna - rekao nam je Davor Dubravica, glasnogovornik suda te dodao da se okrivljenik odrekao prava na žalbu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21