To je to što me zanima!

'Nije na ministarstvu da brine oko blokade referade fakulteta'

Ministar Radovan Fuchs nije se previše uzrujavao oko studentske blokade referade na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kazao je da to treba riješiti na razini fakulteta
Vidi originalni članak

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu u ponedjeljak su blokirali referadu fakulteta. Bili su ogorčeni jer moraju platiti drugu godinu studiju, suprotno obećanjima Fakulteta i Ministarstva obrazovanja. Poručuju da bi uprava Fakulteta novac trebala tražiti od Ministarstva, a ne od studenata. 

Ministar Radovan Fuchs nije se previše uzrujavao oko studentske blokade. Kazao je da pitanje blokade referade treba riješiti na razini fakulteta, javlja HRT

- Ministarstvo je poštovalo odluke od prije dvije godine, kad je prvi put primijenjen ovaj model pokrivanja troškova za sve studente koji su upisivali prvu godinu i za one koji su bili na diplomskim studijima, te je dosad u potpunosti isplatilo sve što je bilo ugovoreno - zaključio je ministar. 

Blokada se nastavlja

Plenum Filozofskog fakulteta odlučio je da će se i u utorak nastaviti blokada referade. Studenti na taj način žele upozoriti na mjesto gdje im se čini nepravda. Odluku je donijelo oko 70 studenata prisutnih na izglasavanju.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • zelot 04.10.2011.

    Evo i dekan vam kaže da je Ministarstvo dalo pare, ali da njemu treba još pa će uzeti od studenata. Dekan vas vrti oko malog prsta. Kako to da na drugim fakultetima ne moraju plaćati? Njih Fuchs više voli?

  • dozemuna 04.10.2011.

    Znači i to če riješavat Čobi,on je Katica za sve?

  • alen123 04.10.2011.

    Tko ga šiša, ionako mu je rok trajanja do 4.12.2011.

Komentiraj...
Vidi sve komentare