To je to što me zanima!

Nije vikao ili prijetio, zaustavio je pobješnjelu rulju sa par riječi

PETI DIO Knjiga 'Novi car' novinara NY Timesa Stevena Lee Myersa opisuje nevjerojatnu priču o putu do moći Vladimira Putina. 24sata vam ekskluzivno donosi feljton s izvatcima iz knjige, koja je na svim kioscima
Vidi originalni članak

Godine 1987. major Putin unaprijeđen je u potpukovnika postavši jedan od Matvejevljevih pomoćnika, a potom i konačno njegov viši pomoćnik. Zatim je postao zamjenik načelnika drezdenske ispostave. Njegove su administrativne dužnosti rasle s njegovim unapređenjima, ali su ga i sve više udaljavale od aktivnog rada pravih agenata i špijuna. 
Bio je, kao i u Lenjingradu, provoditelj propisa, ekvivalent službenika unutarnjih poslova, uvijek budno promatrajući neprijatelje iznutra i izvana. 
Susjed iz Angelikastrasse Siegfried Dannath jedanput je dok je šetao psa zastao ispred KGB-ova ureda kako bi pročavrljao s jednim od Putinovih kolega. Kada je Dannathova supruga fotografirala dvojicu muškaraca s vilom u pozadini, ruski je stražar uzbunjeno zalajao. Prekorio je i Rusa i Nijemce izvikujući da je fotografiranje strogo zabranjeno. 
Dannath je ubrzo zaboravio na taj susret, no potpukovnik Putin poslao je pismo stasijevcima zahtijevajući da se Dannathove stavi pod pojačan nadzor kao predostrožnost.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 38

  • Miške 20.10.2018.

    Nije tako rekao. Odmah je pisalo u novinama da je izašao pred DDR demonstrante koji su htjeli provaliti u ruski prostor u DDR sa pištoljem za pojasom i rekao: "Ovo je vlasništvo SSSR-a, tko će nasilno ući, pucat ćemo i branite se"- Nijemci imaju još u svijesti Crvenu Armiju iz završetka rata u Njemačkoj. Razišli se.

  • ales 20.10.2018.

    umobolni diktator kojega vole samo srbi, jugosi i ljevičari.

  • crazy mind 20.10.2018.

    ma zamisli, razularena ruklja od par desetka osoba koje ni same nisu znale zakaj su dosle tu gdi jesu. znaju li ovi kaj pisu ovakove stvari kaj je to"razularena rulja"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare