To je to što me zanima!

Nijemac platio 400.000 kuna i ubio najvećeg afričkog slona

Anonimni lovac je toliko platio za lovnu dozvolu u Zimbabveu. Slon je bio star 40 godina, a fotografije 'slavljenika' na društvenim mrežama izazvale su oštru debatu
Vidi originalni članak

Organizirani lov trajao je 21 dan, a trofej su slonove kljove teške po 50 kilograma svaka. Slon je bio star oko 40 godina, a fotografije su na društvenim mrežama izazvale oštru debatu.

Vlasti u Zimbabveu nisu objavile identitet lovca, no pretpostavlja se da dolazi iz Njemačke. Uredno je popunio dokumentaciju i platio takse, a za svoj lovni izlet čak je dobio službenog iskusnijeg lokalnog vodiča. Slona je ubio puškom u nacionalnom parku Gonarezhou na jugoistoku zemlje. 

Lokalni stručnjaci kažu da im slon nije poznat te da nije boravio u parku Gonarezhou, nego vjeruju da je dolutao iz parka Kruger iz Južnoafričke Republike.

- Nemoguće je da je došao iz našeg parka jer bi morao proći kraj naselja oko Gonarezhogua i netko bi ga sigurno zapazio - rekao je glasnogovornik Krugera William Mabasa. 

U srpnju je američki zubar Walter Palmer ubio lava u parku Hwange, no nije bilo posljedica jer je platio dozvolu za lov.

Idi na 24sata

Komentari 250

  • Hiroo_Onoda 20.10.2015.

    Kuda ide ovaj svijet? Kako je krenulo biti će dovoljno uplatiti određeni iznos i upucati mrskog susjeda. Valjda će se moći upucati i lovca koji se zabavlja ubijanjem životinja ako se uplati određena svota.

  • Sthanga Železni 19.10.2015.

    Slonovi žive u prosjeku od 70-100 godina znači ubio je slona u najboljim godinama i misli da je faca aj bok

  • Dracubecca 19.10.2015.

    ja bih njega koknul bez naknade

Komentiraj...
Vidi sve komentare