To je to što me zanima!

Nika izgubila bitku: Anđeo je tamo gdje više ne boli...

Nika (11) iz Pule izgubila je borbu za život: Majka Iva je neutješna. Umrla je nakon 11 godina od mitohondrijskog poremećaja stvaranja energije
Vidi originalni članak

Još ne mogu vjerovati da je nema. Neka čudna, teška tišina uvukla se u kuću. Više ne rade aparati koji su je održavali na životu. Moj mali anđeo sad je kod Boga i više ju ništa ne boli, neutješna je mama Iva Mumlek iz Pule. Njezina mala Nika (11) izgubila je bitku. Umrla je u svojem domu nakon 11 godina duge borbe s teškom bolešću. Bolovala je od teške i smrtonosne bolesti mitohondrijskog poremećaja stvaranja energije, a u svijetu tek oko 500 osoba boluje od te rijetke i smrtonosne bolesti.
Kad su prije tri godine liječnici rekli da je gotovo i samo je pitanje dana kad će umrijeti, Nika je odlučila živjeti i probuditi se iz kome, u kojoj je bila četiri mjeseca. Dok je bila u komi liječnici su rekli da ima dosta godina s obzirom na bolest. Iako u posljednjoj fazi bolesti, hrabra djevojčica odlučila je svima pokazati kako želi živjeti. Tad ju je majka Iva (34) reanimirala i vratila u život.
Liječnici su govorili da je Nika pravo čudo, veliki borac, što je ostala i do samoga kraja.
- Posljednja tri dana njezina maca nije se odvajala od nje. Kao da je predosjećala da odlazi na bolje mjesto, gdje ju više nikad ništa neće boljeti. Gdje će biti sretna i zdrava. Pružila nam je neopisivu radost i hrabrost koja se ne viđa. Ona je bila i ostala moj mali heroj - jecala je majka.
Pokop će biti u subotu u 11 sati na pulskom Gradskom groblju. U njezinu čast pustit će u zrak 140 bijelih balona, po jedan za svaki mjesec njezina malog života.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • ladyluna 22.07.2010.

    Pokoj ti duši anđele maleni, tvojoj boli sad je kraj lijepo djetešce... Roditeljima sva snaga svijeta

  • breskvica 22.07.2010.

    počivaj u miru mala...

  • HUMI 22.07.2010.

    Ludničari sramite se !!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare