To je to što me zanima!

Nikad ga nisu našli: Australski pilot s radara nestao još 1978.

Nekoliko tjedana pretraživali su australsku obalu, no ostatke aviona kojim je upravljao Frederick Valentich nikada nisu našli, a javnost nije dobila objašnjenje
Vidi originalni članak

Misteriozni nestanak malezijskog aviona kojeg bezuspješno traže već sedam dana potaknuo je da se prisjetimo jednog slučaja nestalog zrakoplova kojeg ni nakon 36 godina nisu pronašli.

Ima li aviona na visini 5000 stopa, pitao je kontrolu leta Frederick Valentich (20) iz Melbournea 21. listopada 1978. godine leteći iznad Australije. Imao je 150 sati letenja iza sebe. Odgovorili su mu da nema.

- Čini mi se da vidim avion. Ima četiri jaka svjetla - objasnio je.

- Možete li ga identificirati? Kako izgleda - pitali su u kontroli.

- Ne mogu. Ima li aviona na ovoj visini - opet je upitao Valentich.

- Ponavljamo. Nema nikakvih aviona - odgovorili su mu u kontroli pomalo nervozno.

Uslijedila je tišina... Mala Cessna nestala je s radara.

Na zrakoplov se obrušio svemirski brod?

Nekoliko tjedana pretraživali su australsku obalu, no ostatke aviona nikad nisu našli, a javnost nije dobila ni dovoljno dobro objašnjenje. Prema jednoj teoriji, na zrakoplov se obrušio svemirski brod.

- Valenticha su oteli izvanzemaljci - uvjereni su ufolozi.

Te je večeri bilo još nekoliko dojava o viđenju NLO-a . AP je tada javio kako je Odjel za promet bio skeptičan oko razloga nestanka Valenticheve Cessne. Neki službeni izvori nagađali su da je mladić bio 'dezorijentiran' te da je možda "vidio svoje odraze na površini oceana ili svjetla s obližnjeg otoka dok je letio u raznim smjerovima".

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Sokol ga nije volio 17.03.2014.

    Možda još traži slobodnu stazu za sletanje,a možda nije pogledao da mu je gorivo isparilo pa on letiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

  • Palmira 16.03.2014.

    Znate zakaj manje od 5% pilota uopće prijavljuje "čudne pojave"? Jer te odmah pošalju na izvandredni liječnički i groundaju brzinom munje. A cca 90% pilota je vidjelo nešto u karijeri što nemre samom sebi objasniti a kamoli nekome drugome, pa šute o tome. Nazovite to kako hoćete - bizarne vremenske pojave, čudna svjetla, predmeti koji lete Mach 2 i ubrzaju na Mach 20 u jednoj sekundi - što bi po zakonima fizike ono "nešto" unutra trebalo pretvoriti u kašu, ali ne - lik još skrene pri toj brzini pod kutem od skoro 90 stupnjeva...Sve lovačke avijacije na svijetu "ganjaju" UFO-e samo ne pričaju o tome, jer - nitko ih još ulovio nije. Vjerojatno radi onih međuubrzanja koje sam opisao gore. Frajer nattrči PZO raketu koja putuje sa Mach 6 - kao da ova stoji. Neki se hvale ( u tišini , međusobno) da su i oborili pokojega...Rusi recimo redovno šalju lovački par na svakog "uljeza" koji ima ovlasti oboriti ga bez puno pardona. Svakakvih glasina ima, a ona o tome da ga nije niti S400 uspio oboriti, a pogodio ga je, samo te tjera da se zapitaš jel "pametno" se kačit s njima...Bila je i u US Senatu zanimljiva rasprava o tome, što- i - zašto vlade skrivaju, pronađite na netu.. Kad je lik iz ultratajne američke baze u kojoj testiraju RAMJET motore koji mogu do Mach 8...morao priznat , malko posramljeno - "to, nažalost, nije naše"..

  • galebxxx 14.03.2014.

    nlo postoji hihihihi

Komentiraj...
Vidi sve komentare