To je to što me zanima!

Nikica Valentić: Ni Milanović ni Karamarko me ne mogu odbiti

Stav Nikice Valentića o situaciji je poznat – traže se hitna rješenja, stoga ratni premijer ističe potrebu razgovora ekonomskih timova vladajućih i oporbe
Vidi originalni članak

Mogu zajamčiti, niti je ovo propagandni potez niti je usmjeren protiv Milanovićeve vlade i SDP-a, kazao je na početku razgovora za Večernji list Nikica Valentić, koji još drži rekord – bio je najmlađi hrvatski premijer (postao sa 42 i pol godine). Razgovaramo o tome zašto se opet angažirao i prihvatio poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te postao njezin posebni savjetnik za gospodarstvo. U ovo doba, prije 20 godina Nikica Valentić, tadašnji ratni premijer želio je završiti mandat i otići u privatni biznis, a Tuđman ga nije puštao.

Nakon oslobodilačke Oluje, to mu je napokon uspjelo, no prije odlaska, Tuđmanu je ostavio preporuke što bi nasljednici trebali učiniti s hrvatskom ekonomijom. Te njegove preporuke (o suzbijanju deficita i nezarađene potrošnje) ostale su mrtvo slovo na papiru, no Valentić se, dvadeset godina poslije, eto vraća u “državni sektor”. Predsjedničin je “vanjski” savjetnik, za kojega ona ima poseban zadatak. 

Njegovim izborom i osnivanjem Vijeća za gospodarska pitanja namjerava sudjelovati i ondje gdje nema izvorni mandat – u trasiranju ekonomske politike zemlje.

Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • KOKKYCH 06.06.2015.

    malo i njemu uključiti uskok, ne može biti čist niti da hoće...

  • Ventusxs Ventus 05.06.2015.

    Do sad sisamo gledao i ŠUTIO dok si skupa sa drugim muljo, a sad imas nesto za reći. Sram te bilo.

  • patagonija1 05.06.2015.

    Mislim da bi ovaj mogao "povezati" događaje s početka naše samostalnosti i sadašnjim posljedicama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare