To je to što me zanima!

Nikolić o dolasku u Hrvatsku: 'Nije moje da se pozivam sam'

Predsjednica Grabar Kitarović je vjerojatno shvatila da je u nekim izjavama počinila pogreške koje su ispravljene, rekao je Nikolić. Kaže i da postoje naznake suradnje
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić susreli su se u Budvi na summitu Procesa Brdo-Brijuni. 

- Prvi put sam se susreo s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Ona je vjerojatno shvatila da je u nekim izjavama počinila pogreške koje su ispravljene. Ja zaista nisam griješio, jer nemam običaj komentirati događaje iz drugih država - kazao je Nikolić i dodao da nisu dogovorili sastanak, javlja HRT.

- Nije moje da se sam pozivam - kazao je Nikolić, ali je dodao da ima nagovještaja suradnje njihovih kabineta.

Predsjednici regije obavezali se na suradnju

Grabar Kitarović sudjelovala je na godišnjem sastanku Predsjedničkog procesa Brdo-Brijuni u Budvi gdje se sastala sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom, crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, makedonskim predsjednikom Gjorgeom Ivanovom, srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, albanskim predsjednikom Bujarom Nishanijem i kosovskom predsjednicom Atifete Jahjaga

Počasni gost sastanka bio je austrijski predsjednik Heinz Fischer.

Nakon sastanka, predsjednici Procesa Brdo-Brijuni potvrdili su predanost članstvu u EU kao jamcu održavanja mira i sigurnosti.

- Jugoistočna Europa ostaje nedovršen posao Europske unije, ali i NATO-a i zato su se sudionici trećeg summita Procesa Brdo-Brijuni okupili kako bi podržali euroatlantske integracije svih država na ovom prostoru i ukazali na probleme koje primjećuju - rekla je Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Obvezali su se i na suradnju i rješavanje političkih i ekonomskih pitanja kroz otvoreni i stalni dijalog te suzdržavanje od retorike ili djelovanja koja bi podizala napetost. Naglasili su da je neophodno obnoviti politički angažman Europske unije u jugoistočnoj Europi te vratiti pitanje proširenja na visoko mjesto političke agende EU.

Idi na 24sata

Komentari 189

  • zagi 24 10.06.2015.

    Ma idi bre Tomo!

  • Nelipić 10.06.2015.

    Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ „Laž je srpski državni interes.“ „Laž je u samom biću Srbina“. „U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." "Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž.

  • user_240672 10.06.2015.

    Takvi nam ne trebaju,bio je on u Hrvatskoj nepozvan,vojvoda.Sada bi trebao doći i da mu se stavi crveni tepih,strašno

Komentiraj...
Vidi sve komentare