To je to što me zanima!

Nikolić 'okrenuo ploču': Neću svojatati bilo čiji dio teritorija

Moj odnos prema Srebrenici potpuno je jasan. To je mjesto na kojemu su pripadnici mog naroda počinili strašan zločin i ja to nikada neću opravdavati, rekao je Nikolić
Vidi originalni članak

Dakle, Vukovar je na teritoriju Hrvatske. Ako bi u njemu bila većina građana srpske nacionalnosti, pa što. Imamo mnogo gradova u Vojvodini u kojima su u većini građani druge nacionalnosti, pa sve to može lijepo funkcionirati. Dakle, nemam namjeru svojatati bilo čiji dio teritorija, bilo koji narod – rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu agenciji Tanjug koji prenose svi važniji mediji u Srbiji, zamoljen da objasni spornu izjavu o Vukovaru. Dodao je da su njegove riječi istrgnute iz konteksta.

Podsjetio je da je u svojim kampanjama govorio kako su "Knin i Vukovar bili srpski gradovi prema strukturi stanovništva, a ne u nekom drugom kontekstu" i naglasio da je još prije šest ili više godina rekao kako "Hrvatsku priznajemo u granicama u kojima je članica UN-a".

- Moj odnos prema Srebrenici potpuno je jasan. To je mjesto na kojemu su pripadnici mog naroda počinili strašan zločin i ja to nikada neću opravdavati. Ali, neću ni ići dalje od onoga što je o tom pitanju zaključila Narodna skupština Republike Srbije. Nacrt te rezolucije imao je u naslovu riječ "genocid", koju je potom zastupnička većina skinula, a pretpostavljam da je imala u vidu i pravne posljedice kvalifikacije tog zločina. Stoga ni ja neću dalje od toga ići – rekao je Nikolić odgovarajući na pitanje što je mislio nedavnom izjavom da "u Srebrenici nije bilo genocida".


Idi na 24sata

Komentari 86

  • polo60 09.06.2012.

    Nije valjda .

  • lolita 29 09.06.2012.

    nije on okrenuo ploču nego vi kvazi novinari izvučete iz konteksta i onda pravite senzacije!!! Smiješni ste!!! I nije bilo genocida!!! strašan zločin se desio ali to nije genocid!!!! zna se šta je genocid- hrvati to isto znaju

  • Loco_1 09.06.2012.

    Najbolje mi je sto ovi koji koriste rijec "Četnik" misle da nekoga vrijedjaju s time...Hahaha,uvijek bio i ostao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare