To je to što me zanima!

'Nisam govorila o istrazi, već o izvješću oko slanja transkripta'

Kosor tvrdi za HTV da nije govorila da je već pokrenuta istraga oko transkripta, kao što je rekla za NovuTV, već da je rekla da će tražiti izvješće na čemu se radi...
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor izjavila je za Dnevnik HTV-a kako nije govorila o pokretanju istrage o brijunskim transkriptima već da je rekla da će tražiti izvješće i da se na tome radi. Misli da se radi o nesporazumu.

>> Kosor: Već istražujemo kako su transkripti došli do Haaga

Kosor dodaje da Ustavni zakon kaže da suradnja s Haagom ide preko Vlade te da je logično da Vlada želi znati kako je njen Ured tada radio i je li sve bilo prema zakonu. Naglašava da polemike i prepucavanja oko suradnje sa sudom mogu donijeti samo šetu jer je suradnja obveza svih vlada. 

Inače, predsjednik Josipović smatra da prepucavanja oko slanja transkripta u Haag nisu korisna. Dodao je da je dužnost svih Vlada bila surađivati s Haaškim sudom. Josipović ne dovodi u pitanje autentičnost već smatra važnim istinitost dokaza i to da nije bilo podmetanja.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • timica2 29.04.2011.

    Dileme više nema,rekla je istraga,večeras je Nova TV,tri puta ponovila.Jaco,Jaco kako te nije sramota,ako nešto kažeš treba biti dosljedan,a ti vrlo brzo se predomisliš,pitanje je zašto.Razlog za to sigurno postoji.????

  • akymajstor 29.04.2011.

    ma sta meljete bez veze

  • go24 29.04.2011.

    Josipović se uključio u Mesićev spin, a Jadranka se prepala i povukla. Mesić je naime pomaganje Haškom sudu proglasio dobrim djelom, a sebe nekakvim Robin Hoodom koji eto može činiti dobra djela kršeći zakone. Nažalost istrage očito neće biti, ali ipak je nešto postignuto, jer Mesić nije više bahat kao prije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare