To je to što me zanima!

"Nisam kriv što Đikić odlazi, Hrvatska je slobodna zemlja"

Đikić je podsjetimo, nekoliko puta pozivao Plenkovića da reagira u slučaju ministra obrazovanja Pava Barišića kojeg je Đikić prozivao za plagiranje. Barišić je te optužbe odbacio
Vidi originalni članak

Ja nisam kriv za to, ovo je slobodna zemlja, rekao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković, čime je komentirao odlazak Ivana Đikića. 

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić rekao je da odlazi iz Hrvatske i da je njegova odluka nije donesena na brzinu te je direktna posljedica djelovanja splitskog rektora Šimuna Anđelinovića i premijera Andreja Plenkovića.

- Kolege u Saboru su njegove argumente su pokušali koristiti kao svoje, ja sam raspravljao s njima a ne s njim. Meni je žao što se to dogodilo - rekao je premijer i dodao da očekuje da će Đikić u svijetu dati svoj doprinos znanosti, javlja N1 televizija. 

- To su njegove odluke i ja se u to ne želim miješati - rekao je Plenković. 

Đikić je podsjetimo, nekoliko puta pozivao Plenkovića da reagira u slučaju ministra obrazovanja Pava Barišića kojeg je Đikić prozivao za plagiranje. Barišić je te optužbe odbacio i tvrdi da je riječ o tiskarskoj pogrešci. 

Idi na 24sata

Komentari 495

  • kormilar 14.02.2017.

    Slučaj Barišić je bila prigoda da premjer Plenković pred hrvatskim narodom kao državnik pokaže svoju veličinu i svoj čist obraz i da kao društvo konačno počnemo graditi pravnu državu! Nažalost, zbog svoje sujete, tvrdoglavosti i zbog svog kukavičluka on je propustio tu priliku i za takvo nešto morat ćemo čekati neku drugu osobu i neka druga vremena! Hrvatski narod će ga po tome pamtiti!

  • ljubica ljubičica_1 14.02.2017.

    Naš prmijer je tolko umišljena osoba da misli da je iznad Boga !A ne svaća da je i Sanader bija takav ! I gdi je sad ?

  • libeluli 14.02.2017.

    Kada i nakon krivnje netko tvrdi da nije kriv...pa zar je moj pokojni djed apostrofirao u Saboru gosp, Đikića kao nekog oporbenog satelita i to u svemiru vladajućih "satelita"...srami se Plenki

Komentiraj...
Vidi sve komentare