Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
495 komentara

"Nisam kriv što Đikić odlazi, Hrvatska je slobodna zemlja"

Đikić je podsjetimo, nekoliko puta pozivao Plenkovića da reagira u slučaju ministra obrazovanja Pava Barišića kojeg je Đikić prozivao za plagiranje. Barišić je te optužbe odbacio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ja nisam kriv za to, ovo je slobodna zemlja, rekao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković, čime je komentirao odlazak Ivana Đikića. 

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić rekao je da odlazi iz Hrvatske i da je njegova odluka nije donesena na brzinu te je direktna posljedica djelovanja splitskog rektora Šimuna Anđelinovića i premijera Andreja Plenkovića.

- Kolege u Saboru su njegove argumente su pokušali koristiti kao svoje, ja sam raspravljao s njima a ne s njim. Meni je žao što se to dogodilo - rekao je premijer i dodao da očekuje da će Đikić u svijetu dati svoj doprinos znanosti, javlja N1 televizija. 

- To su njegove odluke i ja se u to ne želim miješati - rekao je Plenković. 

Đikić je podsjetimo, nekoliko puta pozivao Plenkovića da reagira u slučaju ministra obrazovanja Pava Barišića kojeg je Đikić prozivao za plagiranje. Barišić je te optužbe odbacio i tvrdi da je riječ o tiskarskoj pogrešci. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message