To je to što me zanima!

'Nisam mjerodavan govoriti tko je dobrodošao u Vukovar...'

U nedjelju u fokusu mora biti žrtva Vukovara i sjećanje na tu žrtvu, na branitelje koji više nisu među nama i oni koji još jesu, kazao je Ivan Penava na otvorenju izložbe Steve Culeja posvećenoj Vukovaru
Vidi originalni članak

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava očekuje da Kolona sjećanja u nedjelju u Vukovaru prođe dostojanstveno i mirno, a upravo zato je, kaže, prosvjed u Vukovaru odvojen od tog dana. 

- Prosvjed je namjerno odmaknut od Kolone sjećanja. U nedjelju u fokusu mora biti žrtva Vukovara i sjećanje na tu žrtvu, na branitelje koji više nisu među nama i oni koji još jesu. Volio bih da se i ove dane uoči prisjetimo hrvatskih vojnika iz Vukovara i svega što se događalo do pada Vukovara - kazao je Penava u Saboru gdje je bio na otvorenju izložbe Steve Culeja (HDZ) posvećene Vukovaru.

MINISTARSTVO: 'Ne narušava se tradicija vukovarske kolone sjećanja'

Penava navodi kako su se stvari nakon prosvjeda ipak počele mijenjati. 

- Prisutna je neka energija koje nije bilo prije prosvjeda i nadam se da ćemo svi skupa u sinergiji dati potporu institucijama da odrade svoj posao kako su i trebale prije puno vremena - kazao je. 

Na pitanje je li u Vukovar dobrodošao i Milorad Pupovac (SDSS) uzvratio je kako nije mjerodavan govoriti tko je dobrodošao ili nije

'IMAM ŽELJU I SPREMAN SAM' Milorad Pupovac otkrio: Želim otići u Vukovar na Dan sjećanja

- Svatko mora odlučiti je li mu mjesto u Bačkoj Palanci uz bok pripadnicima agresorske srbočetničke vojske ili odati počast žrtvama te iste agresije. Ne možete sjediti uz bok njima i onda doći i reći da uvažavate ljude koji su stradali. To je razlika definirana u našem Ustavu, deklaracijom Sabora o Domovinskom ratu i haaškim sudom koji je jasno presudio i oslobodio hrvatske generale - poručio je Penava. 

Ministar branitelja Tomo Medved također očekuje da će Dan sjećanja u Vukovaru i Škabrnji proći mirno i dostojanstveno. Njegovo ministarstvo, kaže, osiguralo je vlak iz Splita prema Vukovaru te preko 50 autobusa iz svih krajeva Hrvatske. 

o knjizi Martine Dalić Pupovac: 'Ako sam u koaliciji ne znači da ih slijepo slijedim'

- Tamo trebaju biti svi oni ljudi koji osjećaju žrtvu Vukovara, koji poštuju žrtvu Vukovara, herojsku obranu Vukovara i hrvatske branitelji, svi oni koji osjećaju potrebu doći i pokloniti se žrtvi - kazao je Medved, ali nije direktno odgovorio treba li to učiniti i Pupovac. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • purger2017 15.11.2018.

    počinje cirkus

  • škver 15.11.2018.

    A tko je?

  • RXM40 15.11.2018.

    Poruka svim političarima,ohebite svi od Vukovara jer niste zaslužili doć i poklonit se poginulim,sramite se licemjeri!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare