To je to što me zanima!

Nismo ih imali 40 godina, a sad imamo čak epidemiju ospica

Dječji vrtići Grada Zagreba počeli su kontrolirati knjižice imunizacije sve djece upisane u vrtić zbog ozbiljne prijetnje ospicama čije je žarište upravo u Zagrebu
Vidi originalni članak

Dječji vrtići Grada Zagreba počeli su kontrolirati knjižice imunizacije sve djece upisane u vrtić zbog ozbiljne prijetnje ospicama čije je žarište upravo u Zagrebu.

Od 160 slučajeva koje su prijavili Hrvatskom javnom zdravstu, oko 120 oboljelih upravo je iz Zagreba, a manja žarišta su i u Gunji, Vinkovcima, Sisku i Rijeci. Epidemiologinja iz HZJZ-a Gordan Petrović upozorava da su većina oboljelih djeca koja ili nisu cijepljenja ili su primili samo prvu od dvije doze.

- Djeca se moraju cijepiti u prvoj godini i zatim oko sedme godine kako bi imunizacija bila potpuna, kaže naša sugovornica. Obavezno cijepljenje uvelo se još 1968. i do tada je svake godine oboljelo njih između 15.000 i 20.000, a umiralo bi u prosjeku njih 15 do 20. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • tic_tac 19.04.2015.

    Bilo bi zanimljivo kada bi napravili analizu pojave autoimunih bolesti kod mladih ljudi...pitam se bili proglasili epidemiju? Osobno bih radije riskirala sve djecje bolestine nego.zivjela sa dijagnozom s kojom zivim ...ali tko me je pitao

  • fantazist 19.04.2015.

    Jel se to vrše neka testiranja u zemljama trečeg svijeta?

  • Malla007 19.04.2015.

    zato sto roditelji pametuju i nezele cjepit svoju djecu..sta smo sa zausnjacima i nekolicinom bolesti koje su se pojavljivale nekad i cak se i umiralo... fuj..

Komentiraj...
Vidi sve komentare