To je to što me zanima!

'Niste još spremni za Europu, nećete sigurno ni biti do 2013.'

Europska komisija tvrdi da napori Hrvatske u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i procesuiranju ratnih zločina nisu dovoljni za članstvo u Europskoj uniji
Vidi originalni članak

Napori Hrvatske u reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala te u procesuiranju ratnih zločinaca i zaštiti manjina i izbjeglica još uvijek nisu dovoljni za članstvo u Europskoj uniju. Zaključak je to izvješća Europske komisije o napretku pregovora za poglavlje Pravosuđa i temeljnih prava, javlja DPA.  

Ova je vijest stigla kao pljuska nadama da će se pregovori zatvoriti do lipnja i time utrti put da ćemo 28. članica Unije postati do 2013. 

- Slika o Hrvatskoj je zamršena. S jedne strane hrvatska je Vlada učinila značajni napredak u području pravosuđa i temeljnih prava. Ipak još uvijek ostaje mnogo posla, izjavio je Stefan Füle, povjerenik za proširenje EU za DPA. 

Negativan zaključak znači da Komisija nije mogla preporučiti ni datum zatvaranja 23. a to je ključna stvar kako bi se učinio daljnji korak u pregovaranju. 

DPA prenosi da se posebna pažnja posvećuje upravo tom poglavlju zbog loših iskustava EU s Bugarskom i Rumunjskom koje su 2007. nepripremljene postale članice. 

Drobnjak: Moguće je da pregovore završimo u lipnju

Glavni hrvatski pregovarač s Europskom unijom Vladimir Drobnjak je izvješće Europske komisije o Poglavlju 23 ocijenio dobrim dokumentom. Drobnjak ističe kako u dokumentu stoji da smo postigli značajan napredak. Drobnjak je izjavio i da je u izvješću otvorena mogućnost da se pregovori zatvore u lipnju te da će Hrvatska uožiti dodatne napore da napravi sve što je potrebno za ostvarenje tog cilja, piše Dnevnik.hr.

Idi na 24sata

Komentari 320

  • sumpor 07.03.2011.

    Razuman čovjek!

  • vilavelebita_2 05.03.2011.

    Ma neka ljudi, EU, to ce biti najveci zalogaj za nas.Sve smo dosada tvorevine razje...bali, pa cemo i nju. Bolje im je neka razmisle. Je..bale ih njihove zvijezdice, dosta nam je bilo i one jedne, koju su nam godinama nametali, a oni koji nas sada "vode" ponovo nas zele staviti pod njihov/svoj simbol. Boja njima nije bitna, jer vuk dlaku mijenja, a cud nikada. Napravimo reda u svojoj kuci, pa neka oni nas mole smiju li doci k nama. Pa ljudi moji oni su trcali za veprovma po sumi kada smo mi vec imali drzavu i skole.

  • Eques Liibero 05.03.2011.

    mi nismo Evropa

Komentiraj...
Vidi sve komentare